Vinarija Đurđić Sremski Karlovci, proizvodnja sortnih vina rojal kolekcije: Sauvignon Blanc, Traminac, Merlot, Chabarnet Franc, Crni Vitez, Mlada Simonida, Liturgijsko vino i Manastirski liker.

Đurđić 5 2 Dostavite Vašu Ocenu
5,00
OCENA
2
BROJ GLASOVA
8
GODINE SARADNJE
STANDARD
PAKET

Radno vreme

Ponedeljak

-

Utorak

-

Sreda

-

Četvrtak

10 - 20H

Petak

10 - 20H

Subota

10 - 20H

Nedelja

10 - 20H

Kako do nas
Kontaktirajte firmu

Korisne informacije

Obezbeđen parking

Đurđić

Sremski Karlovci mali gradić udaljen nekoliko kilometara od Novog Sada, mesto poznato po dobrom vinu i hrani.

Na samo 2km od centra Karlovaca na potezu Raša, okružena sa 2ha sopstvenog vinograda, sa prelepim pogledom na Dunav, nalazi se Vinarija Đurđić. Kapacitet objekta i tehnička opremljenost vinarije je 15ha a u planu je proširenje vinograda za isto toliko. Ukupna površina pod vinogradima je oko 4ha a kapacitet podruma je maksimalno do 330 000 boca vina.

Vinarija Đurđić

U Vinariji Đurđić proizveden je veliki broj poznatih i kvalitetnih vina, a o samom uzgoju i zaštiti vinograda brinu se poznati stručnjaci za vinogradarstvo iz Novog Sada i Sremskih Karlovaca. Čitav tim stručnjaka na čijem čelu je svetski poznat i priznat  enolog Jovan Popov, kritičar i veliki prijatelj vinarije Vlado Kovač, brinu se i upućuju u tajne pravljenja  ovog Božanskog pića u nameri da proizvode samo odabrana i visokokvalitetna vina. Proizvodnja se bazira na prinosima iz sopstvenih vinograda, pa vinariju Đurđić nazivaju kao jedina vinarija tzv. Toskanskog tipa u Sremskim Karlovcima.

Gaje se četiri vrste vinove loze od kojih se proizvode čista sortna vina rojal kolekcije kao što je Sauvignon Blanc, Traminac, Merlot i Chabarnet Franc.

Bermet Crni Vitez

Vino koje posebno ističe ovu vinariju je čuveni Bermet Crni Vitez, napravljen od crvene vrste vina Merlot sa 23 vrste lekovitog bilja, začinskih trava koje daju neodoljiv ukus. Arome vanile i cimeta posebno izdvajaju ovo vino od ostalih te daju poseban doživljaj pri degustaciji. Vino Crni Vitez odlično se uklapa sa svim vrstama crvenog mesa i tvrdim sirevima. Služi se rashlađeno na temperaturi 16-18°C.

Liturgijskom vinu

Vinarija Đurđić poznata je i po svom Liturgijskom vinu, napravljenom od kasne berbe Merlota. Liturgijsko vino je suvo crveno vino, rubin crvene boje. Haromatičnog sortnog ukusa i mirisa, obično se uparuje sa svim vrstama crvenog mesa i tvrdim sirevima. Servira se rashlađeno na temperaturi  16-18°C.
Liturgijsko vino se proizvodi i pakuje sa blagoslovom Njegovog Preosveštvenstva Episkopa srpskog Gospodina Vasilija a za potrebe Srpske pravoslavne crkve.

Manastirski gorki liker

Tu je i poznati Starohopovski Manastirski gorki liker, alkoholno piće čija je osnova lozova rakija sa primesama 10 lekovitih bilja. Čašica Manastirskog gorkog likera može biti zdravo okrepljenje i dobar aperitiv.

Ukoliko ste putnik namernik ili samo prolaznik kome je potreban predah nakon puta, odmor možete potražiti u kući koja se nalazi odmah pored vinarije. Kuća za odmor u svom kapacitetu ima četiri dvokrevetne sobe sa kupatilom, kuhinjom, trpezarijom, dnevnim boravkom, predivnim pogledom na vinograde i Dunav. U sklopu kuće za odmor nalazi se sala za poslovne sastanke. Topla i prijateljska atmosfera koju prostor indukuje, svakog gosta povratnika pretvara u više od gosta. Toplo vam preporučujemo da na licu mesta proverite ove navode.

Sajt: http://www.djurdjic.rs/

Vaša Ocena

Ostavite recenziju

Opšti utisak
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja
Captcha check failed
Đorđe 22. jul 2018. 21:53
Vaša ocena

Najbolji ste u Sr.Karlovcima.

Mirjana 22. jul 2018. 21:52
Vaša ocena

Kada jednom probade vino Mladu Simonidu, uvek ćete je piti, verujte super je!!!!!