Digitalno snimanje zuba i vilice Dentalscan u Novom Sadu, rendgen zuba, rendgensko snimanje zuba i vilice,opt snimanje zuba, 3d snimanje zuba.

DentalScan 5 3 Dostavite Vašu Ocenu
5,00
OCENA
3
BROJ GLASOVA
14
GODINE SARADNJE
STANDARD
PAKET

Radno vreme

Ponedeljak

8-20H

Utorak

8-20H

Sreda

8-20H

Četvrtak

8-20H

Petak

8-20H

Subota

8-13H

Nedelja

Neradna

Adresa

Naša Adresa:

Bulevar oslobodjenja 68c

Autobuske linije:

3A, 4, 5, 5N, 7, 10, 14, 15, 18, 52, 53, 54, 55, 56, 64, 68, 69,71, 72, 73, 74, 76

Kako do nas
Kontaktirajte firmu

Korisne informacije

Mogućnost rezervacije

Obezbeđen parking

Paćanje karticom

DentalScan

Koliko puta Vas je stomatolog nakon pregleda poslao da snimite zub, ne bi li stekao uvid u trenutno stanje u Vašoj vilici? Rendgenski snimak zuba je neophodan u velikom broju slučajeva: kada se obavlja prvi pregled kod stomatologa kod kojeg niste bili, kada imate jaku zubobolju, kada se sumnja na neku infekciju, prilikom nicanja umnjaka, pri otežanom ili bolnom žvakanju hrane, pre operacije zuba ili vilice, pre ugradnje implanata i izrade proteza. Potrebno je da, kao pacijent, znate gde idete da se obavi rendgensko snimanje zuba i vilice, kako i za koliko vremena se obavlja, kakvi aparati se koriste, da li ste dovoljno zaštićeni…

Ukoliko ste stomatolog, vrlo dobro znate koliko je važno da pacijenta uputite u kabinet za snimanje zuba u kojem se koriste novi, moderni aparati i tehnike snimanja zuba, gde se mogu očekivati brzi rezultati i gde se maksimalno vodi računa o zaštiti pacijenata. Kvalitetna saradnja stomatološke ordinacije sa kabinetom za digitalno snimanje zuba može, u cilju zadovoljstva, a time i preporuke pacijenata, da potraje dug vremenski period.

SNIMANJE ZUBA I VILICE

Kabinet za snimanje zuba, kostiju lica i vilice DentalScan u Novom Sadu postoji 7 godina i zadovoljava sve kriterijume iz svoje delatnosti. Na raspolaganju je rendgen zuba i sve vrste snimanja iz ove oblasti, na savremenim aparatima. Rezultati su da ne mogu biti brži – digitalni zapis se dobija odmah po snimanju, na CD-u i fotopapiru.

Obzirom na činjenicu da je kod ljudi postoji strah od zračenja, pacijentima se objasni da digitalno snimanje zuba emituje malo dozu zračenja, da je moderno, 3D snimanje zuba, još manje štetno, a svaki pacijent za zaštitu dobija štitnik za štitastu žlezdu, okovratnik i kecelju. Rezultati koji se nakon snimanja zuba i vilice dobijaju su dragoceni po zdravlje i predstavljaju osnovu bez koje bi mnoge intervencije bile nemoguće.

OPT SNIMANJE ZUBA

Opt snimanje zuba (ortopantomogram zuba) predstavlja panoramski snimak cele vilice, pri čemu temporomandibularni zglobovi mogu, ali ne moraju biti prikazani. Za OPT snimak se koristi minimalna doza ekspozicije, a kod dece se koristi redukovana doza zračenja. OPT snimak je praktičan jer ostaje u bazi računara, pa se u slučaju gubljenja snimka može ponovo odštampati, umesto da se obavlja ponovno snimanje. Ortopantomogram se štampa na foliji (RTG film), fotopapiru i CD-u.

Ovaj rendgenski snimak vilica se najčešće obavlja pre prvog pregleda kod stomatologa, pošto jasno prikazuje stanje zuba i viličnih kosti. Pruža uvid i u detalje koji se ne mogu primetiti pri stomatološkom pregledu i time dobija na važnosti.

TELERENDGEN SNIMANJE ZUBA

Telerendgen zuba (teleradiogram zuba – TR snimak zuba) pokazuje međuvilične odnose, nagnutost prednjih zuba, brzinu rasta itd. Od neprocenjive je vrednosti u ortodonciji, pre izrade protetskih nadoknada. Telerendgen zuba se štampa na foliji, fotopapiru i CD-u.

TEMPOROMANDIBULARNI ZGLOBOVI

Temporomandibularni zglobovi (TMZ) se snimaju kada se pojavi temporomandibularni poremećaj, koji nosi neprijatne simptome bola u vilici, nemogućnosti žvakanja, šklocanja prilikom pokretanja vilice i sl. Ovi zglobovi spadaju u najsloženijie, a problemi sa njima se često javljaju. U cilju pronalaženja i otklanjanja uzroka, obavljaju se otvoreni TMZ (sa otvorenim ustima) i zatvoreni TMZ (sa zatvorenim ustima).

DENTALNI RADIOGRAM

Ova vrsta snimanja daje ciljani snimak zuba. Kada postoji razlog da se sazna stanje jednog, dva ili tri zuba, čime se mogu dobiti podaci o svakom zubu pojedinačno. Obavlja se retroalveolarni, retrokoronarni, okluzalni i aksijalni snimak zuba.

3D SNIMANJE ZUBA

Trodimenzionalni snimak zuba (3D CBCT) daje najprecizniji rezultate, sa najviše detalja, te je kao takav idealan pre hirurškog lečenja zuba, kod impaktiranih zuba, u implantologiji… 3D snimanje zuba znatno manje zrači od ostalih metoda snimanja, pa je kao takvo najbezbednije po pacijenta.

3D snimak zuba je prikazan u tri dimenzije, te pruža najbolji uvid u stanje zuba i vilice. Snimak se ne razvija na filmu, nego se elektronskim putem šalje pacijentu ili stomatologu.

DentalScan je jedan od prvih koraka ka Vašem samopouzdanju, kojeg nema bez privlačnog i opuštenog osmeha!

Vaša Ocena

Ostavite recenziju

Opšti utisak
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja
Captcha check failed
Josip Horvat 1. јула 2019. 23:12
Vaša ocena

Ljubazno osoblje, snimanje urađena brzo 🙂

Jovanka 12. августа 2018. 22:28
Vaša ocena

Zaista ste veoma precizni, odlični ste i svima vas preporučujem.

Nema 1 sledećih ocena Pogledaj Sledeće Ocene