Stomatološka ordinacija, pregled, popravka zuba, plombiranje, protetika, metalokeramičke i bezmetalne krunice i mostovi, skidanje kamenca, beljenje zuba, poliranje zuba, zubni nakit.

0,00
OCENA
0
BROJ GLASOVA
2
GODINE SARADNJE
STANDARD
PAKET

Radno vreme

Ponedjeljak

10 -13H i 16 - 20H

Utorak

10 -13H i 16 - 20H

Sreda

10 -13H i 16 - 20H

Četvrtak

10 -13H i 16 - 20H

Petak

10 -13H i 16 - 20H

Subota

10 - 14H

Nedelja

-

Kako do nas
Kontaktirajte firmu

Korisne informacije

Mogućnost rezervacije

Obezbeđen parking

Extra-dent - Stomatološka ordinacija

Specijalistička stomatološka ordinacija Extra-dent ima dugu tradiciju i bogato iskustvo. Dr Momir Durlević – specijalista stomatološke protetike neguje iskren i prisan odnos prema pacijentu, kako bi sve stomatološke usluge koje obavlja protekle lako i, što je još bitnije, bez straha. Dođite i uverite se. Nakon samo jedne posete, strah od zubara, odnosno stomatologa će nestati.

Vrhunska stomatološka usluga, opušten odnos prema pacijentu, ispunjen poverenjem, ali i povoljne cene glavni su atrubuti Specijalističke stomatološke ordinacije Extra-dent. Posetite nas kako bismo uz zajedničku saradnju ostvarili naš glavni cilj – Vaš prelep osmeh ukrašen zdravim i blistavim zubima. To je naše najveće priznanje i ono što nas pokreće već 30 izuzetno uspešnih godina. Uverićete se da ćemo ostvariti saradnju na obostrano neizmerno zadovoljstvo.

STOMATOLOŠKI PREGLED I KONSULTACIJE

Ne treba isticati važnost prevencije u borbi protiv karijesa. Stomatološki pregled i konsultacijeključni su u ovoj veoma važnoj bitci. Pravovremeno otkrivanje karijesa u njegovim ranim fazama razvoja, ali i drugih bolesti zuba, te njihovo brzo zbrinjavanje obezbediće Vam ne samo lepši osmeh, nego i zdravlje celog organizma.

ZUBNA PROTETIKA

Proteze se izrađuju kako bi zadovoljile Vašu potrebu za lepim osmehom, ali one imaju i funkcionalnu ulogu. Obezbeđujući Vam lakše žvakanje hrane, olakšani su Vam i procesi varenja, te je obezbeđeno zdravlje i bolje funkcionisanje celog organizma. Za Vas izrađujemo:

 • totalne proteze,
 • parcijalne i akrilatne proteze,
 • valplast proteze,
 • skeletirane (vizil ili wironit) parcijalne proteze,
 • skeletirane proteze sa atačmenima.
FIKSNA PROTETIKA

Fiksna protetika nam omogućava da sitne nedostatke zuba nadoknadimo i stvorimo pravilan i privlačan izgled zuba. U našoj ponudi nalaze se:

 • metalokeramičke krunice (navlake),
 • metalokeramički mostovi,
 • bezmetalne krunice,
 • bezmetalni mostovi,
 • livena nadogradnja zuba,
 • kompozitna nadogradnja (kompozitni kočići),
 • fasetirane krunice (fasete ili zubne navlake).
KONZERVATIVA

Popravka zuba ili endodoncija izuzetno je bitna, ne samo za zdravlje Vaših zuba, već i za kompletno zdravlje Vašeg organizma. Pravovremeno otklanjanje kvarova zuba od izuzetnog je značaja, kako bismo i što duže zadržali svoje prirodne zube, lep i blistav osmeh. U okviru konzervative obavljamo:

 • Plombiranje zuba kompozitnim (belimplombama – ukoliko se radi o malom ili bar ne jako razvijenom kvaru, nakon popravke zuba koristimo bele plombe koje se bolje vezuju za ostatak zuba i sprečavaju ponovni razvoj karijesa ispod plombe.
 • Plombiranje zuba korišćenjem amalgam plombe obavlja se kada su u pitanju izuzetno destruirani zubi ili zadnji zubi koji treba da podnesu jak pritisak.
 • Plombiranje zuba korišćenjem GJC plombe (glas-jonomer cementi) obavlja se najčešće kod dece, ali je zastupljeno i kod odraslih. Ove plombe su veoma trajne i estetski potpuno neupadljive.
 • Endodoncija – lečenje kanala korena zuba (vađenje zubnog živca – pulpe) – obavlja se ukoliko je došlo do infekcije, odnosno upale. Intervencija je u potpunosti bezbolna, a obuhvata vađenje živca, a zatim širenje i punjenje kanala korena odgovarajućim materijalima.
 • Oralna hirurgija – vađenje zuba (ekstrakcija) – vađenju zuba pribegava se isključivo u slučaju da je zub toliko karijesno destruiran da ga je nemoguće izlečiti ili ukoliko ometa izrastanje drugog, važnijeg zuba.
PARADONTOLOGIJA

Paradontoza je bolest desni koja oštećuje desni i kost koaj drži zube. Ukoliko se ne leči, nakon izvesnog vremena dovodi do klimanja, a zatim i ispadanja zuba. Kao prvi znaci javljaju se česta krvarenja desni, njihova otečenost i crvenilo. Uzrok paradontoze je bakterijski plak koji čini kamenac. Zato, nije nužno da naglašavamo važnost njegovog skidanja. U našoj ordinaciji obavlja se:

 • mehaničko skidanje zubnog kamenca predstavlja metodu uklanjanja zubnog kamenca mehaničkim putem. Tokom ove procedure skidaju se nataloženi minerali iz pljuvačke koji su se zalepili za zubni plak i očvrsnuli, ali i druge zubne naslage.
 • ultrazvučno skidanje zubnog kamenca – njime se znatno preciznije i u potpunosti bezbolno skidaju zubne naslage i smanjuje količina oralnih bakterija koje zajedno uzrokuju paradontopatiju.
ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Estetska stomatologija pruža nam mogućnost da istaknemo lepotu naših zuba, vratimo im stari sjaj i skrenemo pažnju na njih. U okviru estetske stomatologije naša ordinacija pruža sledeće usluge:

 • beljenje zuba koje primenjujemo kada zubi izgube svoj sjaj i belinu usled dugotrajnog konzumiranja cigareta, kafe, čajeva, slatkiša itd. Ovom metodom nakon samo jedne terapije posvetljuejmo zube za šest do osam nijansi, a efekat beljenja traje tri do četiri godine.
 • poliranje zuba koje predstavlja važan ne samo kozmetički nego i terapijski postupak. Njime se sa površine zuba uklanjaju meke naslage. Koristi se i za otklanjanje tvrdih naslaga sa zubne gleđi nakon ultrazvučnog skidanja zubnog kamenca.
 • zubni nakit na zub postavljamo lepeći ga čvrstim lepkom koji ne oštećuje zubnu gleđ, a obezbeđuje da nakit stoji na zubu i nakon čestih i brojnih pranja prilikom održavanja oralne higijene.

Za više informacija u vezi sa protetikom, protezama, krunicama i mostovima, koji su specijalnost doktora Durlevića, pogledajte stranicu Zubna protetika.

Takođe, stomatološku ordinaciju Extra-dent pogledajte na našem drugom specijalizovanom sajtu za zdravstvo Ordinacije.Info

Ostavite recenziju

Opšti utisak
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja