Srednja optičarska škola Pašćan u Novom Sadu.Obrazovni profil mehaničar optike, tehničar optike, optičar optometrista. Nastava se odvija u školi u malim grupama

Pašćan 4 2 Dostavite Vašu Ocenu
4,00
OCENA
2
BROJ GLASOVA
8
GODINE SARADNJE
PREMIUM
PAKET

Radno vreme

Ponedeljak

08-16H

Utorak

08-16H

Sreda

08-16H

Četvrtak

08-16H

Petak

08-16H

Subota

08-16H

Nedelja

08-16H

Kako do nas
Kontaktirajte firmu

Korisne informacije

Obezbeđen parking

Paćanje karticom

Plaćanje na rate

Pašćan

Kada treba doneti odluku šta upisati posle završene osnovne škole, često  sa vašim detetom imate nesuglasice. Obično su to razne trenutno aktuelne ili popularne profesije, ali da li su one pravi izbor budućeg zanimanja za Vaše dete? Živimo u vremenu kada zaista treba doneti ispravnu odluku i odabrati profesiju koja će našem detetu doneti uspeh pa svakako i dobru zaradu.

Biti kreativan, uspešan, zadovoljan, voleti ono što radimo je svakako i dobar izbor pravog zanimanja. Svako zanimanje ima svojih prednosti  i mana. Zanimanje koje nudi  usavršavanje nakon završene škole, praktičnu obuku i rad u moderno opremljenim optičarskim radnjama i ono što svi očekujemo je zaposlenje. Zvanje optičar je danas prestižno zvanje, kroz školovanje i rad stiču se razna iskustva i znanja korisna za ovu profesiju.

Privatna optičarska škola

Srednja optičarska škola Pašćan, čiji je vlasnik i osnivač Siniša Pašćan, je prva privatna škola u Novom Sadu koja mlade ljude školuje za buduće tehničare optike i optičare optometriste.

Nastava u školi Pašćan je veoma prijatna i zanimljiva, a učenicima nudi sve mogućnosti dobrog učenja,  jer su kabineti i učionice vrhunski opremljene. Nastava se izvodi u manjim grupama,  te je posvećenost svakom učeniku veća. Nastavu drži visokoprofesionalni kadar koji svojom profesionalnošću i stručnošću mogu doprineti da nastava bude na visokom obrazovnom nivou.

OBRAZOVNI PROFIL

•    Mehaničar optike – u trajanju od tri godine
•    Tehničar optike – u trajanju od četiri godine
•    Optičar optometrista – specijalizacija u trajanju od jedne godine

MEHANIČAR OPTIKE

Mehaničar optike obavlja poslove kao što su brušenje dioptrijskih stakala za sve vrste dioptrijskih okvira. Popravlja različite optičke instrumente i radi sve vrste popravki.

TEHNIČAR OPTIKE

Ovaj obrazovni profil obavlja poslove predviđene u optičarskoj radnji i mogućnost da otvori optičarsku radnju. Takođe, izrađuje sve vrste dioptrijskih naočara i obavlja popravke.

OPTOMETRISTA

Smer je namenjen tehničarima optike koji žele da prošire postojeće znanje i specijalizuju se u okviru struke.

Nastava se odvija na praktičnom nivou, što i jeste cilj ove škole jer se odvija po svim svetskim standardima i kriterijumima. Svaki mladi čovek koji stekne zvanje tehničar optike, ukazuje mu se velika mogućnost, ne samo da bude priznat i tražen u optičarskim radnjama na našim prostorima, već i van granica naše zemlje pa i u zemljama Evrope i sveta.

Pored nastave i praktičnog dela, za budućeg optičara je važna i praksa. Škola Pašćan svim svojim učenicima omogućava praksu u svojim poznatim i moderno opremljenim optičarskim radnjama u Novom Sadu. Vlasnik i predavač nastave, Siniša Pašćan, je u svojoj dugoj karijeri razvio mnoge međuljudske odnose i stelap kontakte u evropskim zemljama, te svojim učenicima nudi mogućnost da upotpune svoje znanje u optičarskoj struci, odlaženjem u najpoznatije evropske fabrike za proizvodnju dioptrijskih sočiva.

Svi mladi polaznici ove prestižne škole, u prvoj godini dobijaju besplatne udžbenike, bele mantile, kartu na svim linijama gradskog saobrćaja, kompletan školski pribor i tablet računare. Ono što uvek ostane u najlepšem sećanju svih mladih školaraca je  ekskurzija. Jednodnevno, prelepo druženje i međusobno upoznavanje, koje se odvija  na nekim od domaćih destinacija koje organizuje optičarska srednja škola Pašćan.

ŠTA PODRAZUMEVA ZVANJE OPTIČAR

Optičar optometrista je novi obrazovni profil u školi Pašćan. Ova lepa, unosna i humana struka zahteva kompletnu, koncentrisanu i veoma kreativnu ličnost, sa izraženim osećajem za estetiku i dizajn. Posao optičara podrazumeva izradu, popravku i prodaju optičkih pomagala kao i poboljšanje i očuvanje vida svakog pacijenta.

Posao optičara je lep, interesantan i dinamičan posao, nadasve human, ali isto tako osoba koja ga obavlja mora biti dobar psiholog, zbog svakodnevne komunikacije sa ljudima  kojima su potrebna očna pomagala. Posao podrazumeva i nošenje belog mantila, pa stoga kompletno okruženje podseća kao da radite u nekoj medicinskoj ustanovi. Posao je opušten, a alat koji koristi optičar je veoma lagan i ne traži nikakav fizički napor,  stoga ga u velikoj meri obavlja ženski deo populacije.

Ako imate strpljenja, želje i velike ambicije za uspeh, ukoliko volite interesantan, dinamičan i profitabilan posao, posao koji ima perspektivu, onda je poziv optičara pravi poziv za Vas!

Osnivač i vlasnik škole je  Siniša Pašćan, optičar, koji je takođe osnivač i vlasnik optičarske radnje Pašćan u Novom Sadu i Rumi koja je postala brend i porodična firma sa tradicijom dugom 35 godina.

Ukoliko vas zanima obrazovni profil optometrija, idite na Optičar optometrista, Novi Sad.

Da biste saznali detalje o samoj optičarskoj radnji, idite na stranicu Optika Pašćan, Novi Sad.

Sajt: http://optikapascan.com/

video prezentacija

Vaša Ocena

Ostavite recenziju

Opšti utisak
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja
Captcha check failed
Jovana 2. септембра 2018. 18:46
Vaša ocena

Super profesori i super škola!

Joca 2. септембра 2018. 18:45
Vaša ocena

Veoma prestižno zanimanje oftometrista. Super ste.