Urologija, ginekologija, kardiologija, gastroenterologija, endokrinologija, nefrologija, fizikalna medicina, onkologija, vaskularna hirurgija, opšta hirurgija.

Uromedica 5 1 Dostavite Vašu Ocenu
5,00
OCENA
1
BROJ GLASOVA
12
GODINE SARADNJE
STANDARD
PAKET

Radno vreme

Ponedeljak

08-16H

Utorak

08-16H

Sreda

08-16H

Četvrtak

08-16H

Petak

08-16H

Subota

08-16H

Nedelja

NE RADNA

Adresa

Naša Adresa:

Gundulićeva 8, Novi Sad

Autobuske linije:

5, 21, 30

Kako do nas
Kontaktirajte firmu

Uromedica

Oblasti kojima se bavi poliklinika Uromedica su urologijaginekologijainterna medicina,onkologijavaskularna hirurgija i opšta hirurgija.

UROLOŠKA ORDINACIJA

Lekarski tim iz ove oblasti čine Mr sci. med. dr Mišo Dukićdr Dragan Šarac – dečiji urolog i saradnici: dr Dejan Kozarski (UZ abdomena i bubrega), abdomenalni hirurzi: dr med. Radovan Veljković.

Urološki problemi uglavnom su povezani sa vrlo neprijatnim simptomima, često praćenim jakim bolovima. Da biste se rešili neprijatnosti, neophodno je što pre da posetite urologa, koji će obaviti urološki pregled, utvrditi koje su urološke bolesti ili infekcije u pitanju, a zatim preporučiti određeno lečenje.

Urološka ordinacija poliklinike Uromedica pomoći će Vam kada je u pitanju dijagnostika i lečenje za:

  • polno prenosive bolesti kod muškaraca
  • bolesti prostate (uvećana prostatabolovi u prostatirana dijagnostika karcinomaultrazvuk)
  • kamen u bubregu i mokraćnim kanalima
  • problemi sa mokrenjem (otežano ili učestalo mokrenje)
  • infekcije urinarnog trakta kod dece
  • lečenje hemoroida

U okviru urološke ordinacije se obavljaju i jednodnevne urološke hirurške intervencije, kao što su:

  • cistoskopija
  • ultrazvučna biopsija prostate
  • elektrokauterizacija (EKTkondiloma, odnosno spaljivanje polnih bradavica kod muškaraca
  • cirkumcizija (obrezivanje)

Pacijent sam odlučuje da li će se ove operacije obaviti sa ili bez kratkotrajne anestezije.

LEČENJE HEMOROIDA

Hemoroidalni jastučići predstavljaju normalni anatomski element analnog kanala koji obezbeđuje njegovu hermetičnost, odnosno kontinenciju za gasove i tečni sadržaj. Oni su izgrađeni od krvnih sudova, pretežno venskih, glatkih mišićnih i elastičnih vlakana i vezivnogtkiva.  O hemoroidnoj bolesti ili hemoroidima govorimo
kada izvesne promene izazivaju određene tegobe, simptome i znake bolesti. Postojanje čak i veoma velikih hemoroidnih jastučića u odsustvu tegoba ne predstavlja razlog za lečenje. Prema svojoj izraženosti delimo ih na četiri stepena.

Unutrašnji hemoroidi mogu da prolabiraju, izazivajući tupi bol, ili da krvare, obično bez bolova. Krvarenje je povremeno ali uporno i može biti uzrok ozbiljne anemije. Drugi simptomi su: vlaženje, pojačano lučenje sluzi i perianalna iritacija.

Dijagnoza – uspostavlja SE na osnovu dobre anamneze i proktološkog pregleda.

Lečenje – hemoroidi zahtevaju lečenje samo kod izraženih tegoba. Neophodno je detaljnim i sistematskim endoskopskim pregledom prethodno isključiti postojanje drugih oboljenja (karcinom, polipi, fisure, zapaljenja). Hemoroidi prvog stepena se leče medikamentno (masti, čepići), uz regulisanje pražnjenja, dijetetski režim ishrane (ukloniti iritirajuće začine i alkohol). Kod prisutnog krvarenja daju se inekcije u koren tri primarna čvora.  Savremeni tretan podrazumeva i medikamentozno lečenje preparatima diosmina (u tabletama) koji deluju na zid krvnog suda i njegovu propustljivost. Hemoroidi drugog stepena, kao i izvesni trećeg stepena, najefikasnije se leče gumenim ligaturama, infracrvenim koagulatorom ili kriosondom (smrzavanje). Ovi postupci su praćeni minimalnim tegobama ukoliko se primene pravilno. Većina hemoroida trećeg stepena, kao i hemoroidi četvrtog stepena, efikasno se mogu lečiti samo hirurškim intervencijama.

Sajt: http://www.uromedicans.com/

Vaša Ocena

Ostavite recenziju

Opšti utisak
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja
Captcha check failed
Gordana 11. септембра 2017. 11:06
Opšti utisak

Savesenstvo od ljubaznosti i znanja