Plombiranje zuba - GJC i bele plombe. Lečenje zuba, vađenje zuba, protetika. Uklanjanje zubnog kamenca. Izbeljivanje zuba profesionalno i kućno. Povoljne cene.

Dr Jasna Uljarević 5 2 Dostavite Vašu Ocenu
5,00
OCENA
2
BROJ GLASOVA
13
GODINE SARADNJE
STANDARD
PAKET

Radno vreme

Ponedeljak

Po zakazivanju

Utorak

Po zakazivanju

Sreda

Po zakazivanju

Četvrtak

Po zakazivanju

Petak

Po zakazivanju

Subota

Po zakazivanju

Nedelja

Neradna

Adresa

Naša Adresa:

Augusta Cesarca 15, Novi Sad

Autobuske linije:

7, 60, 61, 62, 64, 68, 69, 71, 72, 73, 74, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 84

Kako do nas
Kontaktirajte firmu

Korisne informacije

Mogućnost rezervacije

Plaćanje na rate

Dr Jasna Uljarević

Stomatološka ordinacija Dr Jasna Uljarević ima bogato znanje i iskustvo, i samim tim je svesrdna podrška svojim pacijentima, u različitim situacijama u kojima su im potrebne stomatološke usluge.

Materijali koji se koriste su vrhunskog kvaliteta, rad stomatologa profesionalan i precizan, a cene iznenađujuće povoljne. Strpljenje i ljubaznost sa kojom će Vas stomatolozi dočekati, kao i spremnost da odgovore na sva Vaša pitanja, dodatni su plus, zbog kojeg se stari pacijenti uvek iznova vraćaju.

PLOMBIRANJE ZUBA

Plombiranje zuba je postupak kojim se nadoknađuje karijesom ili na neki drugi način izgubljeni deo zuba. Od izuzetne je važnosti koji materijali se koriste za plombiranje zuba. Ranije su se uglavnom upotrebljavale amalgamske plombe na bočnim zubima, dok su se kompozitne (bele) plombe koristile samo za prednje zube. Danas su kompozitni materijali toliko usavršeni, da se amalgami izbacuju iz upotrebe, a u nekim razvijenim zemljama se i zabranjuju. U ovoj ordinaciji se koristi samo visokokvalitetan materijal – kompoziti poslednjih generacija (3MFujiSDI). Za ispune kod dece koriste se glas-jonomer cementi (GJC).

  • GJC plombe
  • Kompozitne plombe (bele plombe)

Koristeći karpul špric u postupku anesteziranja, izazvana trauma tkiva je minimalna, čime se postiže manja bolnost nakon prestanka dejstva anestezije. Koristi se više vrsta anestetika, u skladu sa zdravstvenim stanjem pacijenta i obimom stomatološke intervencije.

LEČENJE ZUBA

Lečenje zuba je postupak tokom koga se uklanja pulpa (živac), šire i pune kanali korena zuba. Da bi se zub kvalitetno izlečio, potrebno je dobro raširiti kanal korena zuba i precizno ga napuniti, do samog vrha.

Postupak čišćenja i širenja kanala korena je često dugotrajan. U ovoj ordinaciji, pored ručnih, koriste se i mašinski proširivači, čime se znatno ubrzava proces širenja kanala.

Za uspešno lečenje zuba, veoma je bitno precizno napuniti kanal korena, do samog vrha. Da bi se odredila tačna dužina kanala korena, koristi se apeks lokator.

UKLANJANJE ZUBNOG KAMENCA I POLIRANJE ZUBA

Uklanjanje zubnog kamenca i poliranje zuba je veoma važan terapijski i kozmetski postupak. Pored toga  što zubi deluju lepše i što se eliminiše zadah, uklanjanjem kamenca eliminiše se i glavni uzrok parodontopatije.

STOMATOLOŠKA PROTETIKA

Kada, iz bilo kojeg razloga, ostanete bez jednog, više ili, čak, svih zuba, potrebno je vratiti lep osmeh i, što je još važnije, nadoknaditi funkciju izgubljenih zuba. Postoji više usluga iz oblasti stomatološke protetike koje Vam ova ordinacija nudi.

U slučaju kada je krunica zuba uništena, a koren se može iskoristiti, preporučuje se izrada livene nadogradnje. Livena nadogradnja zuba je jedan metalni kočić, koji se jednim delom zalepi u koren, a na drugom delu je tako oblikovan da nosi navlaku (krunicu veštačkog zuba).

Umesto livene nadogradnje, danas se često koristi i kompozitna nadogradnja, odnosno kočići koji se zalepe u koren zuba, a deo koji nosi navlaku (veštačku krunicu) se nadoknađuje kompozitnim ispunom.

Metalo-keramičke krunice i mostovi se koriste za nadoknađivanje jednog ili više zuba. Zubni mostovi se rade u slučaju kada oko bezubog prostora postoje zubi koji su sposobni da nose veštačke krune, kojima se nadoknađuje bezubi prostor.

U slučaju gubitka više zuba, pri čemu preostali zubi, zbog parodontopatije ili svog rasporeda nisu u stanju da nose mostove, preporučuje se izrada parcijalne proteze.

Totalne proteze se izrađuju da bi nadoknadile gubitak svih zuba.

  • livene nadogradnje
  • kompozitni kočići
  • solo krune (navlake)
  • metalo-keramički mostovi
  • parcijalne proteze (akrilatne i vizil proteze)
  • totalne proteze

Obzirom da su radovi u okviru zubne protetike najčešće složeni, u ordinaciji je osmišljena posebna pogodnost za pacijente – plaćanje na rate.

VAĐENJE ZUBA

Vađenje zuba (ekstrakcija) se radi ukoliko se zub ne može izlečiti ili iz nekih drugih razloga.

Ukoliko Vas zanima profesionalno izbeljivanje zuba ili izbeljivanje zuba kod kuće, više informacija pročitajte na stranici Izbeljivanje zuba.

Stomatološku ordinaciju Dr Jasna Uljarević predstavili smo i na sajtu www.ordinacije.info.

Vaša Ocena

Ostavite recenziju

Opšti utisak
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja
Captcha check failed
Vesna 9. августа 2018. 23:07
Vaša ocena

Mislim da sam pronašla zubarku u koju mogu imati apsolutno poverenja!

Kristina M. 9. августа 2018. 23:06
Vaša ocena

Jako dobra zubarka, Usluge i ljubaznost su na jako visokom nivou.