Pedijatrijska ordinacija vrši pedijatrijske preglede, kao i usluge pulmologa, psihologa, fizijatra, hirurga, neurologa, endokrinologa, dermatologa itd.

Dr Jelisavac 5 2 Dostavite Vašu Ocenu
5,00
OCENA
2
BROJ GLASOVA
14
GODINE SARADNJE
STANDARD
PAKET

Radno vreme

Ponedeljak

10-13H i 16-20H

Utorak

10-13H i 16-20H

Sreda

10-13H i 16-20H

Četvrtak

10-13H i 16-20H

Petak

10-13H i 16-20H

Subota

Dežurni pedijatar radi od 10-12H i 17-19H obavezno zakazati na 063 548 967

Nedelja

Dežurni pedijatar radi od 10-12H i 17-19H obavezno zakazati na 063 548 967

Kako do nas
Kontaktirajte firmu

Korisne informacije

Mogućnost rezervacije

Obezbeđen parking

Dr Jelisavac

Dežurni pedijatar subotom i nedeljom pre podne od 10:00h do 12:00h; po podne od 17:00h do 19:00h uz obavezno prethodno zakazivanje pregleda na telefon: 063 548 967

Briga o zdravlju deteta roditeljima je na prvom mestu, a izbor pedijatra jedna od najvažnijih odluka. Kome ćete poveriti obavezan pedijatrijski pregled deteta i lečenje, od krucijalnog je značaja. U moru dilema, pitanja i nedoumica koje će Vas pratiti dok Vaše dete ne odraste, važnu ulogu ima pedijatar koji mora biti strpljiv, predan i spreman da Vas umiri i da odgovore na sva Vaša pitanja. Bez žurbe, bez konfuzije, jasno i detaljno.

Vrhunske usluge pedijatra, ali i ostalih subspecijalista pedijatrijepsihologa logopeda, pruža Vam pedijatrijska ordinacija Jelisavacu Novom Sadu. U ordinaciji su zaposleni vrhunski stručnjaci, kojima se možete obratiti za bilo koji zdravstveni problem deteta, od rođenja pa do adolescencije. Pregledi dece se obavljaju u ordinaciji ili, prema Vašoj želji, kod Vas u domu. Ohrabrujuća je činjenica da su pregled i lečenje bolesnog deteta mogući i van radnog vremena, vikendom i praznicima, a sve po dogovoru.

PEDIJATRIJSKI PREGLED DETETA

Pedijatrijsku ordinaciju vodi pedijatar mr sci. med. dr Biserka Jelisavac. Svaki roditelj i dete dočekuju se sa osmehom, uz reči ohrabrenja i podrške. Pedijatrijski pregled obavlja se detaljno, bez žurbe, roditelju sve biva objašnjeno.

Pedijatrijski pregled zdrave dece podrazumeva praćenje napredovanja deteta u telesnoj težini i dužini, praćenje pravilnog psihomotornog razvoja deteta, redovnu vakcinaciju. Obavljaju se i sistematski pregledi dece, dok se roditeljima daju saveti za pravilnu negu, ishranu, san i igru. Obzirom da je u ovoj oblasti uvrštena i  adolescentna pedijatrija, postoji i savetovalište za mlade.

Rad pedijatra sa bolesnom decom obuhvata pregled bolesnog deteta i lečenje dece po savremenim pedijatrijskim principima, uz savete roditeljima za negu i ishranu bolesnog deteta. Roditelji se obučavaju kako da prepoznaju bolesno stanje deteta i kako da pruže prvu pomoć kod povišene temperature, povraćanja, proliva, alergije, kašlja. Kontakti sa pedijatrom su česti i traju sve do izlečenja mališana.

PREGLED NEONATOLOGA

U ordinaciji se radi i sa novorođenim bebama, kojima je potrebno često praćenje, kako bi se dobio uvid u njihov rast i razvoj od prvog dana. Roditeljima se dopada što mogu da postave sva moguća pitanja o nezi i ishrani novorođenčeta i odojčeta, i mogu da računaju na podrobne odgovore stručnjaka. U okviru ove oblasti funkcioniše i savetovalište za bebe, a obavlja se i vakcinacija beba prema kalendaru vakcinacije. Poseban osvrt je na praćenje novorođenačke žutice, porođajne traume novorođenčeta, ishrane i psihomotornog razvoja dedeta.

PULMOLOGIJA

Kada se kod deteta primete simptomi karakteristični za plućne bolesti, veoma je važno bez odlaganja se javiti pulmologu, koji će obaviti pulmološki pregled deteta, dati dijagnozu i, prema potrebi, prepisati terapiju. Većina plućnih bolesti se uspešno leči i sprečava njihov dalji napredak kada se odreaguje čim se problem primeti.

USLUGE PSIHOLOGA I LOGOPEDA

KONSULTANT – Nada Todoreskov, klinički psiholog

Poseta psihologu poželjna je kad god se pojavi određeni problem kod deteta, u porodici ili okolini, a koji se manifestuje kroz neuobičajeno ponašanje deteta ili adolescenta. Pored toga što može obaviti ranu procenu psihomotornog razvoja (od 1 meseca do 30 meseci) i procenu intelektualnog razvoja deteta (od 3. godine pa nadalje), psiholog pomaže roditeljima i deci u nizu različitih situacija – od adaptiranja u kolektiv i rešavanja školskih problema, preko rada sa decom koja imaju neke bolesti ili problem u ishrani, pa do pomoći kod depresije i pokušaja samoubistava.

Logoped će pomoći Vašem detetu u otežanom izgovaranju glasova, kao i kod mucanja, koji su veoma česti u određenim periodima razvoja.

ORL ZA DECU

U ordinaciji Jelisavac se obavlja pregled, dijagnostika i lečenje bolesti uha, grla i nosa, rešava se bol u uhu, bol u grlu, upale gornjih disajnih puteva, upale krajnika, alergijjski rinitis, otežano disanje na nos, hrkanje kod dece, rano otkrivanje poremećaja sluha i timpanometrije.

DEČIJA FIZIJATRIJA I HIRURGIJA

Pregled dečijeg fizijatra važan je za rast i razvoj deteta od najranijeg uzrasta. Fizijatar će predložiti stimulativne i korektivne vežbe kod distonije i lošeg držanja tela, kao i korektivne vežbe za stopala i kičmu, a uočiće i eventualna odstupanja psihomotornog razvoja.

Dečiji hirurg je tu da uradi ultrazvuk kukova, primeti deformacije stopala, vrata i kičme, dijagnostifikuje i leči preponsku kilu, fimozu, nespušteni testis.

NEUROLOG ZA DECU

Dečiji neurolog prati razvoj neurorizične i prevremeno rođene dece, kao i dece sa specifičnim motornim razvojnim poremećajima. Usluge neurologa su potrebne kod eilepsije i epileptičnih sindroma, metabulopatije, encefalopatije, postpartalne i posttraumatske lezije brahijalnog pleksusa i drugih perifernih nerava, glavoboljem vrtoglavice i krize svesti.

USLUGE NEFROLOGA I GASTROENTEROLOGA ZA DECU

Nefrolog za decu obavlja dijagnostiku i lečenje bolesti bubrega i mokraćnog sistema, te je njegov pregled bitan za učestale infekcije mokraćnih puteva, noćno mokrenje, bolno mokrenje, kamen i pesak u mokraćnim putevima. U ordinaciji će Vas i Vaše dete dočekati pedijatar – nefrolog Dr Jelena Bubalo.

Dečiji gastroenterolog pomaže kod abdominalnog bola, poremećaja varenja, povraćanja, gastroezofagealnog refluksa, nepodnošenja određenih vrsta namirnica, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, celijačne bolesti, opstipacije.

USLUGE DEČIJEG ENDOKRINOLOGA

Dečiji endokrinolog zadužen je za lečenje šećerne bolesti, poromećaje rada štitaste žlezde, gojaznosti i poremećaja ishrane, poremećaja menstrualnog ciklusa, poremećaja polnog sazrevanja, poremećaja rasta.

PREGLEDI DERMATOLOGA

Ako primetite neobične pojave na dečijoj koži ili alergijske reakcije koje se ponavljaju, najbolje je da ne rizikujete čekajući, nego se javite dermatologu ili alergologu – imunologu. Dermatolog će takođe dati stručno mišljenje za lečenje prvih mladalačkih akni. Usluge dermatologa su dijagnostika i lečenje kožnih promena i bolesti, ekcema, akni, osipa, ojeda i ujeda insekata.

 PREGLED ALERGOLOGA – IMUNOLOGA

KONSULTANT – Dr Andrea Đuretić, pedijatar imunolog – alergolog

  • pregled, dijagnostika i lečenje imunoloških i alergijskih bolesti
  • pomoć roditeljima kod čestih oboljenja disajnih puteva
  • savet za jačanje imuniteta deteta
  • alergološko testiranje na nutritivne i inhalatorne alergene

Pedijatrijsku ordinaciju Dr Jelisavac smo predstavili i na sajtu www.ordinacije.info.

Sajt: https://www.drjelisavac.com/

Vaša Ocena

Ostavite recenziju

Opšti utisak
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja
Captcha check failed
Lena 29. јула 2018. 21:31
Vaša ocena

Najbolje pedijatrijske usluge. Odličan tim lekara.

Milena 29. јула 2018. 21:27
Vaša ocena

Teško je pronaći pravog pedijatra u kojeg možete imati poverenje. Ja sam upravo pronašla i znam da moje dete leči odličan lekar!