Stomatološke usluge po veoma pristupačnim cenama. Plombiranje zuba, lečenje zuba, uklanjanje zubnog kamenca, stomatološka protetika, vađenje zuba, ortodoncija

Maya Dental Office 5 1 Dostavite Vašu Ocenu
5,00
OCENA
1
BROJ GLASOVA
8
GODINE SARADNJE
STANDARD
PAKET

Radno vreme

Ponedeljak

8.30-14.30H

Utorak

13-19H

Sreda

13-19H

Četvrtak

8.30-14.30H

Petak

13-19H

Subota

Neradna

Nedelja

Neradna

Kako do nas
Kontaktirajte firmu

Korisne informacije

Mogućnost rezervacije

Maya Dental Office

Ordinacija opšte stomatologije Maya dental office, u potpunosti brine o zdravlju i izgledu vaših zuba i usta. U prijatnoj atmosferi ordinacije dočekaće Vas uvek prijateljski raspoložena dr Maja Đorđević, polivalentni stomatolog. Svojim savesnim i predanim radom pomoćiće Vam u rešavanju svakog Vašeg stomatološkog problema, a ujedno učiniti da iz ove ordinacije izađete zadovoljni.

U ordinaciji se radi besplatan pregled i plan terapije kao i analiza RTG snimka, a na sve stomatološke usluge dobijate godinu dana garancije.

Pored redovnih stomatoloških pregleda, možete dobiti i ostale stomatološke usluge: plombiranje, lečenje zuba, uklanjane zubnog kamenca, stomatološka protetika, vađenje zuba, ortodoncija, izbeljivanje zuba i rad sa trudnicama i decom.

PLOMBIRANJE

Karies je hronično oboljenje tvrdih zubnih tkiva koje progresivno napreduje i dovodi do razaranja zuba.

Kada karies zahvati gleđ i dentin zuba, potrebno je u potpunosti očistiti a potom plombirati zub. Za plombiranje najčešće se koriste bele kompozitne plombe tako da odgovaraju boji zuba. Za podlogu biraju se glasjonomer podloge, jer su izuzetno čvrste, ne kontrahuju se i estetske su jer su u boji zuba.

U ordinaciji koriste se materijali renomiranih svetskih proizvođača kao što su: GC, 3M ESPE, KERR, SDI i drugo.

LEČENJE ZUBA

Ukoliko je karies zahvatio dublje partije zuba, zubnu pulpu ili živac, radi se endodoncija. Endondoncija podrazumeva čišćenje infekcije iz kanala korena zuba. Kada se kanal korena zuba iščisti, radi se njeogovo punjenje biokompatibilnim materijalom do samog vrha a potom plombiranje.

PROTETIKA

Da biste nadomestili problem nedostajućeg jednog ili više zuba u cilju vraćanja punog zubnog niza u estetskom i funkcionalnom smislu, radi se protetika. U zubnoj ordinaciji Maya dental office možete uraditi.

 • Solo krunice
 • Mostovi
 • Nadogradnje korena – livene i kompozitne
 • Proteze – akrilatne/vironit (skeletiane)
KRUNICE I MOSTOVI

Da bi se uradila metalo-keramička krunica ili bezmetalna krunica, potrebno je zub ostrugati oko 2mm da bi se napravilo mesta za metal ili cirkonijum dioksid, na čega se stavljaju metalokeramičke ili bezmetalne krunice, koje daju čvrstinu i keramika koja daje estetiku. Krunice se rade u laboratoriji i cementiraju se u ustima.

NADOGRADNJA ZUBA

U stomatološkoj ordinaciji Maya dental office možete uraditi livenu i kompozitnu nadogradnju zuba.

Livena nadogradnja zuba radi se kada je zub izlečenog i definitivno napunjenog korena pa je na njega potrebno uraditi solo krunicu ili nosač mosta, u tom slučaju radi se njegovo ojačanje. U laboratoriji napravi se livena nadogradnja i ostatak krunice zuba koja se cementira i na koju se pravi veštačka krunica u vidu solo krune ili nosača mosta.

Kompozitna nadogradnja ili Fiberglas nadogradnja, metoda rada je slična kao kod livene nadogradnje. Deo posla završava se u ustima a deo u ordinaciji.

PROTEZE

Zubne proteze predstavljaju mobilnu zubnu nadoknadu kojom se nadomešćuju izgubljeni zubi. Mogu biti:

 • Akrilatne proteze – materijal od kojeg se izrađuju je akrilat
 • Vironit (skeletirane) proteze – prave se sa metalnom osnovicom
 • Valplast termo – sense proteze

Vironit proteze mogu biti zakačene atecmenima, jer se time postiže veća stabilnost, sigurnost i estetika.

U zavisnosti da li je u pitanju krezubost ili bezubost proteze mogu biti parcijalne i totalne.

UKLANJANJE ZUBNOG KAMENCA I POLIRANJE

Redovnim uklanjanjem zubnog kamenca možete sprečiti nastanak parodontoze i neprijatnog zadaha. Kamenac je tvrda naslaga na površini zuba i ukoliko se na vreme ne ukloni može doći do klaćenja i ispadanja zuba.

Osobe koje dugo nisu uklanjale zubni kamenac, mogu imati problema sa srcem i krvnim sudovima, jer su bakterije iz parodontalnih džepova dostigli u krvotok i štete celom organizmu. Nakon uklanjanja zubnog kamenca, radi se poliranje da bi površina zuba ponovo bila glatka.

VAĐENJE ZUBA

Ukoliko je zub toliko oštećen da ga je nemoguće popraviti niti izlečiti, neophodno je njegovo vađenje. Vađenje zuba predstavlja postupak kojim se uklanja zub iz njegovog ležišta u viličnoj kosti. Razlozi za vađenje zuba mogu biti različiti, pa su to često polu-iznikli ili ne iznikli umnjaci koji guraju ceo zubni niz i nanose štetu, ili iz ortodontskih razloga. Vađenje zuba radi se u lokalnoj anesteziji i potpuno je bezbolna.

ORTODONCIJA

Ortodoncija je stomatološki postupak sa kojom je moguće ispraviti nepravilni položaj zuba a i do određenog uzrasta nepravilnosti položaja vilice. Nakon detaljnog pregleda pacijenta ortodont postavlja dijagnozu i određuje terapiju, ukoliko je veća nepravilnost zuba neophodno je izvršiti vađenje pojedinih zuba pre stavljanja proteze.

Tretman se sprovodi

 • Fiksnim aparatom – to su bravice koje se lepe na zube. Mogu biti metalne, keramičke i safirne i može ih skinuti samo ortodont.
 • Mobilnim aparatima – ortodontski aparat pacijent može sam da skida i stavlja i sprovodi se kod dece.

Sve ortodontske usluge obavljaju se u saradnji sa dr Draganom Zeljković, specijalista ortopedije vilica.

IZBELJIVANJE ZUBA

Izbeljivanje zuba je postupak koji se danas najčešće i najviše koristi. Beljenjem zuba možete povratiti belinu i sjaj vaših zuba ako su vam zubi potamneli i niste više zadovoljni svojim osmehom.

Zubna ordinacija Maya dental office može Vam ponuditi dve metode za izbeljivanje zuba:

 • Ordinacijsko izbeljivanje zuba
 • Kućno izbeljivanje zuba

Pre odluke za koji ćete se tretman odlučiti, obavezno se konsultujte sa Vašim stomatologom.

RAD SA TRUDNICAMA

Stomatološka ordinacija Maya dental office pruža stomatološke usluge svim budućim majkama, ukoliko u trudnoći imaju bilo kakav stomatološki problem.

RAD SA DECOM

Naučite vaše mališane da od samog detinjstva redovno posećuju zubare i time sačuvaju svoje zube. Ordinacija sa puno pažnje i strpljenja prilazi svakom najmlađem pacijentu, kroz priču i igru kako bi im odagnali svaki strah od zubara.

Sve intervencije su bezbolne, materijali koji se koriste su vrhunskog kvaliteta iz Japana, Nemačke, SAD i Italije, a cene su veoma povoljne!

Ordinacija opšte stomatologije Maya Dental Office uz redovne posete, kontrolne preglede i konsultacije sa lekarom, učiniće da Vaš osmeh bude zdrav i lep.

Stomatološku ordinaciju Maya Dental Office smo predstavili i na sajtu www.ordinacije.info

Vaša Ocena

Ostavite recenziju

Opšti utisak
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja
Captcha check failed
Dragan 18. септембра 2017. 21:22
Opšti utisak

Prijatna doktorka, brzo, bezbolno i efikasno pomaže u rešavanju svih stomatoloških problema