Savetnica za dojenje beba. Dula - pomoć trudnicama. Savetnica za nošenje beba - položaji, nosiljke, prodaja. Platnene pelene - saveti i prodaja.
Mama plus beba 5 2 Dostavite Vašu Ocenu
5,00
OCENA
2
BROJ GLASOVA
8
GODINE SARADNJE
STANDARD
PAKET

Radno vreme

Ponedeljak

9-16h

Utorak

9-16h

Sreda

9-16h

Četvrtak

9-16h

Petak

9-16h

Subota

9-16h

Nedelja

Neradna

Kako do nas
Kontaktirajte firmu

Mama plus beba

Trudnice, porodilje i majke sa malom decom uglavnom imaju mnogo nedoumica, pitanja i strahova, koje često nemaju sa kim da podele. U ovim najsrećnijim, ali ujedno i osetljivim periodima života jedne žene, potrebna je podrška, oslonac i razumevanje.

Pored doktora koji će vam dati stručni savet iz oblasti medicine, porodice i prijatelja koji će vas saslušati, u svetu već neko vreme, a u Srbiji odnedavno, postoji još jedna vrsta podrške trudnicama i mladim majkama, a to su savetnice za dojenje i nošenje beba, kao i dule.

Milijana Miodanić Manojlović je savetnica za dojenje, dula i savetnica za nošenje beba, koja je pomogla i pomaže velikom broju žena na teritoriji Srbije i BiH, da lakše prebrode dane trudnoće, prve bebine dane, a potom i mesece. Iako je i sama majka dvoje dece (od toga jedne bebe), uvek je spremna da vas sasluša i pomogne svojim savetima, ali i da obavlja edukaciju žena na temu trudnoće, porođaja, dojenja i nošenja beba.

Milijana je edukovana iz svih oblasti kojima se bavi. Njen servis Mama plus beba postoji kako bi trudnice i majke pronašle savete i svih ovih oblasti na jednom mestu. Sve aktivnosti ovog servisa možete pratiti preko Fejsbuk stranice Mama plus beba.

SAVETNICA ZA DOJENJE BEBA – BESPLATNA PODRŠKA I IZVOR INFORMACIJA

Savetnice za dojenje nikad ne osuđuju majke i njihov izbor. One su tu da vas sa strpljenjem saslušaju, razumeju, posavetuju i edukuju. Savetnice za dojenje su majke koje su dojile bar devet meseci i samim tim i iskustveno prošle sve čemu vas uče.

Saveti za uspešno i pravilno dojenje od dragocenog su značaja svim majkama koje nameravaju ili već hrane svoju bebu najboljom mogućom hranom – majčinim mlekom.

Pored toga što je najbolji mogući start koji majka može pružiti detetu, dojenje je od izuzetne važnosti. Za povezivanje majke i deteta, ali u ovaj divan čin može i treba da bude uključen i otac.

Kako povećati količinu mleka, kako dojiti bebu, kako ublažiti upalu dojki, kako zaustaviti mleko, kako dojiti bebu… Ovo su samo neka od pitanja novopečenih majki. Nedoumice su česte i kada su u pitanju položaji za dojenje, dojenje za vreme prehlade, dojenje za vreme menstruacije, prestanak dojenja, slabo napredovanje bebe, prerano uvedena čvrsta hrana, odvikavanje od dojenja… Savetnica za dojenje je tu da vam pomogne u svim ovim fazama.

Savetnica za dojenje Milijana Miodanić Manojlović pruža podršku i informacije trudnicama i dojiljama i edukuje ih kroz mesečne radionice na različite teme u vezi sa dojenjem. Prošla je obuku pri međunarodnoj organizaciji La Leće Liga, koja postoji 60 godina.

Savetovanje za dojenje je besplatno, a može se obaviti uživo, putem telefona, mejla ili Skajpa.

U Novom Sadu se održavaju i besplatne nesečne radionice o dojenjuposlednjeg četvrtka u mesecu, u 10.30, u Američkom kutku.

DULA – PSIHIČKA I FIZIČKA POMOĆ TRUDNICAMA

Dule su žene edukovane da budu podrška trudnicama i porodiljama i da im pruže relevantne informacije. One poznaju fizionomiju prirodnog porođaja, te mogu posavetovati i pripremiti ženu za porođaj, ali i prisustvovati porođaju, kako bi bile podrška na licu mesta.

Ukoliko želite da na vašem porođaju bude prisutna dula, ona će vas informisati na koji način je to moguće.

Milijana Miodanić Manojlović obuku za dule završila pri međunarodnoj organizaciji DONA International, u Beogradu. Radi kao dula u Novom Sadu, ali i na teritoriji Srbije i BiH. Na prisan i saosećajan način pruža oslonac trudnicama i porodiljama. Uvek poštuje odluke žena i ne meša se u medicinske odluke. Ona je tu da bude vaša fizička i psihička potpora, kako bi vama bilo lakše.

SAVETI ZA NOŠENJE BEBA – ZA ZDRAVLJE I UDOBNOST DETETA I VAS

Pravilno nošenje beba je od veoma velikog značaja za zdravlje i raspoloženje bebe, ali i za vaše zdravlje i udobnost. Od savetnice za nošenje beba ćete saznati koji su ispravni načini nošenja bebe, najbolji položaji za nošenje i koje sve vrste nosiljki postoje.

Nosiljke za bebe su pomagala koja mogu da vam rasterete kičmu i omoguće vam da dok nosite bebu radite još nešto. Naravno da nisu sve nosiljke jednako dobre niti pogodne za vašu bebu.

Ako vas zanima nošenje beba u marami ili nošenje beba u kenguru, savetnica za nošenje beba će vam dati sva uputstva i pokazati vam na primeru kako se koja nosiljka koristi.

Prodaja nosiljki će se uskoro obavljati na teritoriji BiH, preko Milijane Miodanić Manojlović.

Savetovanje za nošenje beba može biti individualno ili grupno.

Milijana Miodanić Manojlović je prošla obuku za nošenje beba nemačke škole Die TrageschuleDresden. Rado će vam pomoći da nošenje bebe bude pravo zadovoljstvo i vama i vašem potomstvu.

PLATNENE PELENE – RADIONICE, SAVETI I PRODAJA

Platnene pelene od prirodnih materijala poslednjih godina su izuzetno popularne i u našim krajevima. Roditelji koji ne znaju dovoljno o njima mogu posetiti radionice na ovu temu. Na radionici će dobiti sve informacije o prednostima platnenih pelena i načinima korišćenja.

Ukoliko želite da koristite platnene pelene, možete ih nabaviti preko Milijane Miodanić Manojlović. Takođe, ona će vam pružiti i odgovore na sva vaša pitanja o ovoj temi.

Prodaja platnenih pelena obavlja se na teritoriji BiH.

SAVETI ZA BESPELENAŠTVO I ODVIKAVANJE OD PELENA

Bespelenaštvo je termin koji podrazumeva praćenje deteta i njegovih potreba, prepoznavanje njegovih signala i, samim tim, što manje korišćenje pelena. Praksa je pokazala da što manje pelena beba koristi, manja je i mogućnost raznih infekcija.

Na teritorije Srbije i BiH često se organizuju radionice na temu bespelenaštva. U bespelenaštvo treba da budu uključeni svi članovi porodice.

Bespelenaštvo je termin koji se odnosi na bebe stare do 18 meseci. Kod dece starije od toga koristi se termin odvikavanje od pelena.

Ukoliko imate pitanja na neku od ovih tema, obratite se Milijani Miodanić Manojlović.

Savetovalište za dojenje i nošenje beba smo predstavili i na portalu www.ordinacije.info. Možete je pogledati na ovom linku.

Vaša Ocena

Ostavite recenziju

Opšti utisak
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja
Captcha check failed
Nada 12. августа 2018. 22:23
Vaša ocena

Dopadaju mi se saveti koje pružate svim majkama, veoma su poučni i kreativni.

Jelena 12. августа 2018. 22:21
Vaša ocena

Saveti za sve žene koje su se porodile mogu vam puno pomoći. Najbolji ste …….