Kardiologija, pulmologija i alergologija, endokrinologija, nefrologija i imunologija, gastroenterologija, hematologija, onkologija

 

5,00
OCENA
2
BROJ GLASOVA
1
GODINE SARADNJE
STANDARD
PAKET

Radno vreme

Ponedeljak

8 - 20h

Utorak

8 - 20h

Sreda

8 - 20h

Četvrtak

8 - 20h

Petak

8 - 20h

Subota

8 - 12h

Nedelja

Neradna

Kako do nas

Korisne informacije

Mogućnost zakazivanja

Obezbeđen parking

Paćanje karticom

Limana

Internistička ordinacija Limana je privatna zdravstvena ustanova koja se nalazi u Novom Sadu, a čiji stalno zaposleni tim čini preko 20 lekara i medicinskih tehničara koji zajedničkim radom pacijentima pružaju najviši nivo lečenja. Ordinacija Limana opremljena je najsavremenijom opremom poslednje generacije, a lekari koji rade u ordinaciji konstantno se usavršavaju da bi pacijenti imali najbolju negu.

Internistička ordinacija Limana, zamišljena je i organizovana tako da pacijetima pruži sve potrebne usluge na jednom mestu iz oblasti:

 • Kardiologija
 • Pulmologija i alergologija
 • Endokrinologija
 • Nefrologija i imunologija
 • Gastroenterologija
 • Hematologija
 • Onkologija

Kardiologija

Ordinacija za kardiologiju je opremljena za kompletno neinvazivno kardiološko ispitivanje. Lekari kardiolozi specijalisti za bolesti srca i krvnih sudova bave se prevencijom, dijagnostikom i lečenjem bolesti srca i krvnih sudova. Pregled je bezbolan i traje oko 20-30 minuta, odnosno onoliko koliko je potrebno da se pacijentu pruži najbolja moguća nega.

Kardiološki pregled se sastoji od razgovora sa pacijentom o tegobama koje ima, ranijim oboljenjima i istoriji bolesti. Fizikalni pregled – slušanje srca i pluća i merenje krvnog pritiska. Elektrokardiografski pregled – postavljanje dijagnoze i davanje saveta i preporuka za dalje lečenje. Prepisivanje potrebne terapije ukoliko je ona potrebna.

Ukoliko imate neke od sledećih simptoma potrebno je da obavite kardiološki pregled:

 • Bol i pritisak u grudima (stezanje u grudima)
 • Osećaj lupanja i preskakanja srca
 • Osećaj nepravilnog srčanog rada
 • Otežano disanje i gušenje, osećaj nedostatka vazduha
 • Malaksalost, nesvesticu, vrtoglavicu
 • Oticanje potkolenica

Pulmologija i alergologija

Redovne pulmološke preglede treba da obavlja svaki pacijent koji ima hronični bronhitis, astmu ili je operisao tumor pluća. Pulmolog je lekar koji se bavi prevencijom, dijagnostikom i lečenjem obolenja pluća i organa za disanje. Pregled je bezbolan i traje oko 20-30 minuta, odnosno onoliko koliko je potrebno da se pacijentu pruži najbolja moguća nega.

Pulmološki pregled se sastoji od:

 • Anamneze – razgovor sa pacijentom o tegobama, ranijim oboljenjima idr.
 • Fizikalni pregled – posmatranje, palpacija-opipavanje, slušanje srca i pluća
 • Davanje saveta i preporuka za dalje lečenje
 • Prepisivanje terapije ukoliko je potrebna

Pregled kod pulmologa potrebno je obaviti ukoliko imate: gušenje, sviranje u grudima, otežano disanje, nedostatak vazduha, kašalj (sa ili bez iskašljavanja), hemptizije (krvav ispljuvak), bol, pritisak ili stezanje u grudima tokom disanja.

Endokrinologija

Pregled kod endokrinologa je potrebno obaviti ako imate sumnju na dijabetes, sumnje na smanjenu ili povećanu funkciju štitne žlezde, ako imate sumnje na CUSINGOVA BOLEST, sumnje na akromegaliju (prekomerno lučenje hormona rasta u odrasloj dobi, najčešće zbog tumora-adenoma),sumnje na bolest nadbubrežne žlezde

Preglede u Internističkoj ordinaciji za endokrinologiju Limana, obavlja lekar endokrinolog. Endokrinolog se bavi dijagnostikovanjem i lečenjem poremećaja rada žlezda sa unutrašnjim lučenjem (dijabetes, povećana ili samanjena funkcija štitne žlezde, neplodnost, osteoporoza, poremećaj funkcije nadbubrežnih žlezda i dr.)

Pregled endokrinologa sastoji se:

 • Anamneze – razgovor sa pacijentom o tegobama, ranijim oboljenjima i prisutnim faktorima rizika.
 • Fizikalni pregled – posmatranje, opipavanje (štitne žlezde ukoliko je došlo do promena ili prisustva čvorića), slušanje srca i pluća, merenje krvnog pritiska.
 • Postavljanje dijagnoze i davanje saveta za dalje lečenje, i prepisivanje terapije ukoliko je potrebna.

Nefrologija i imunologija

Lekar nefrolog je specijalista za bolesti bubrega i mokraćnog sistema Pregled je potrebno obaviti ako imate sumnje na hroničnu bubrežnu slabost: poremećaji mokrenja, promene u sastavu mokraće, bolnost u lumbalnoj regiji, edemi, hipertenzija Bubrežnog porekla, zamor, slabost, bledo-žuta koža, modrice, svrab, ekskorijacije, respiratornih problema, kardiovaskularnih problema, poremećaj sna, otežana koncentracija itd.

Pregled nefrologa imunologa potrebno je obaviti zbog sumnje na autoimuno oboljenje: glavobolja, nemogućnost koncentracije, umor ili hiperaktivnost, bol u mišićima i slabost, gubitak ili dobijanje u telesnoj masi, gubitak kose, blago povišena temperature. Pregled je bezbolan i traje oko 20-30 minuta.

Gastroenterologija

U Internističkoj ordinaciji za gastroenterologiju Limana, možete obaviti specijalistički pregled bolesti organa za varenje i bolesti hepatobilijarnog sistema (jetre, pankreasa-gušterače i žune kese i žučnih puteva).

Pregled gastroenterologa je potrebno obaviti ako imate: smanjen ili gubitak i povećanje osećaja gladi, otežano gutanje, neprijatnost u trbuhu posle uzimanja hrane, gorušica, podrigivanje, muka i gađenje na hranu, povraćanje, proliv, osećaj punoće i izbacivanje velikih količina gasova, zatvor, bolovi u raznim predelima trbuha i dr.

Gastroenterološki pegled započinje razgovorom sa pacijentom, fizikalni pregled, davanje saveta i preporuke za dalje lečenje i prepisivanje terapije ukoliko je potrebna. Pregled traje oko  20-30 minuta, a po potrebi i duže.

Hematologija

Hematološke preglede u Ordinaciji za hematologiju Limana, obavlja hematolog specijalista za bolesti krvi i krvotvornih organa i limfnog sistema. Pregled traje oko 20-30 minuta, a ukoliko je to potrebno i duže.

Najučestalije hematološke bolesti su:

 • Poremećaji eritrocitne loze
 • Poremećaji leukocitne loze
 • Maligne bolesti krvi
 • Poremećaji hemostaze
 • Bolesti slezine
 • Mijelofibroza

Onkologija

Muči vas dugotrajan suv kašalj, bol u ramenu, otekline na vratu, pod pazuhom, umor i malaksalost, gubitak telesne težine, gađenje na granu, potrebno je da obavite pregled kod onkologa. Onkolog je specijalista za dijagnostiku i lečenje tumora.

Pregled je bezbolan i nije potrebna posebna priprema, a sastoji se u razgovoru sa pacijentom fizikalnog pregleda, analize dostavljene medicinske dokumentacije kao i davanje preporuke za dodatnu dijagnostiku, postavljanje dijagnoze i prepisivanje potrebne terapije ukoliko je potrebna. Pregled onkologa traje oko 20-30 minuta, a po potrebi i duže.

Vaša Ocena

Ostavite recenziju

Opšti utisak
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja
Captcha check failed
Vojislav Voki 12. jula 2019. 18:10
Vaša ocena

Jako sam zadovoljan vašim uslugama, ljubazni, predusetljivi i otvoreni prema pacijentima. Ostanite takvi!!!

Nataša 12. jula 2019. 17:09
Vaša ocena

Sve pohvale, izuzetan tim lekara specijalista.