Klasičan balet - po uzoru na ruski metod nastave. Tradicija 26 godina. Osnovna baletska škola, sa zvaničnim sertifikatom. Predškolske grupe. Pripreme za srednju baletsku školu. Individualne vežbe usavršavanja za sve uzraste. Pilates.

La Sylphide 5 2 Dostavite Vašu Ocenu
5,00
OCENA
2
BROJ GLASOVA
3
GODINE SARADNJE
STANDARD
PAKET

Radno vreme

Ponedeljak

15h - 20h

Utorak

15h - 20h

Sreda

15h - 20h

Četvrtak

15h - 20h

Petak

15h - 20h

Subota

Neradna

Nedelja

Neradna

Adresa

Naša Adresa:

Svetozara Miletića 47 Novi Sad

Autobuske linije:

1A, 1B, 1ZA, 1ZB, 2A, 2B, 3A, 3B, 4A, 4B, 5A, 5B, 8A, 8B, 10A, 10B, 12A, 12B, 14A, 14B, 15A, 15B, 17A, 18A, 18B, 19A, 19B

Kako do nas
Kontaktirajte firmu

La Sylphide

Smatrate da je vrhunac umetničkog izraza klasičan balet i ples ruske balerine u Boljšom teatru?
Onda morate posetiti Baletsku školu Dobrile Novkov La Sylphide. Ovde se balet ne uči, već živi. On se ne vežba, nego poima i tako već 26 godina. Iskustvo i stručnost su glavni aduti ove škole. To potvrđuju brojne nagrade i priznanja, a ponajviše generacije uspešnih baletskih igrača, koji su svoje prve plesne korake naučili baš od gospođe Dobrile.

Balestska škola po uzoru na klasičan balet u Rusiji

Baletska škola La Sylphide radi po ruskom metodu zasnovanom na nastavnom planu Akademije Vaganove. Taj nedostižan nastavni metod oblikuje svetske igrače i koreografe više od sto godina. Osnovni princip Metode Vaganove je da osposobljava đake u razvijanju gipkosti, izdržljivosti, discipline, snage kao i da ih nauči da obraćaju pažnju na detalje, što je izuzetno važno u stvaranju dobrog baletskog igrača.

Ljubav i strast prema baletu, solistkinja SNP-a Dobrila Novkov, svesrdno je prenela na više od hiljadu đaka. Neki od njih nastavili su srednje baletsko obrazovanje, a pojedine možete gledati u pozorištima širom Srbije i sveta.

Nastava i grupe

Klasičan balet u baletskoj školi La Sylphide mogu pohađati deca, mladi i odrasli. Nastava je organizovana u nekoliko grupa:

  • Predškolske grupe – Spram uzrasta deca su podeljena u dve grupe. Devojčice i dečaci od 3 do 4 godine uče hod, koordinaciju i pokret. Petogodišnjaci se već susreću sa pravim klasičnim baletom, gde se najviše radi na gipkosti, muzikalnosti i disciplini.
  • Klase baletske osnovne škole – Deca starija od 9 godina. Upis podrazumeva audiciju. Prethodno iskustvo je poželjno, ali nije uslov za upis. Osnovna škola traje 4 godine i na kraju svake godine polaže se stručni ispit. Uspeh na ispitu potvrđen je sertifikatom.
  • Program pripreme za srednje baletsku školu – Upis Srednje baletske škole uslovljen je prijemnim ispitom. U školi La Sylphide dobićete stručnu pripremu za uspešno polaganje tog ispita.
  • Individualne vežbe svih uzrasta 
  • Pilates – specifičan način oblikovanja i angažovanja tela i misli u cilju postizanja osećaja dobrog fizičkog i mentalnog stanja. Među prvima koji su koristili ovaj metod vežbi su baletski igrači Marta Grem i Žorž Balanšin.

Baletska škola La Sylphide na kraju svake školske godine priređuje gala predstavu u kojoj učestvuju svi učenici. Do sada je izvedeno 25 predstava – Pepeljuga, Petar Pan, Silfida, Bakine priče, Bal kadeta, Čipolino, Uspavana lepotica, Krcko Oraščić itd.
Ova škola može se pohvaliti i velikim humanitarnim radom. La Sylphide je organizovala brojne humanitarne koncerte, a bila je i učesnik Zmajevih Dečijih Igara, Zlatnoog Zvonceta, Dečije nedelje…
Nastupi škole prikazivani su na državnoj i lokalnim televizijama.

Sajt:Škola klasičnog baleta Dobrile Novkov La Sylphide

Pročitajte najnovije i najvažnije vesti iz kulture u Novom Sadu – Kultura – Aktuelnosti

Vaša Ocena

Ostavite recenziju

Opšti utisak
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja
Captcha check failed
Jovanka 28. avgusta 2018. 17:14
Vaša ocena

Sve čestitke gospođi Dobrili Novkov što je osnovala ovako predivnu baletsku školu. Super ste!

Nikolina 28. avgusta 2018. 17:12
Vaša ocena

Male balerinice su veoma slatke. Najbolja privatna baletska škola u Novom Sadu 🙂