Ordinacije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Fizijatrijski pregled, EMNG pregled, fizikalna terapija,rehabilitacija, kućni pregled fizijatra.

Dr Krstin 5 2 Dostavite Vašu Ocenu
5,00
OCENA
2
BROJ GLASOVA
8
GODINE SARADNJE
STANDARD
PAKET

Radno vreme

Ponedeljak

12-20H

Utorak

12-20H

Sreda

12-20H

Četvrtak

12-20H

Petak

12-20H

Subota

Neradna

Nedelja

Neradna

Kako do nas
Kontaktirajte firmu

Korisne informacije

Mogućnost rezervacije

Obezbeđen parking

Dr Krstin

Bolna stanja i ograničena pokretljivost mogu biti posledica grenetike, ali su u današnje vreme podstaknuti i modernim načinom života, uz puno stresa, a malo fizičke aktivnosti. Nepravilno držanje, višečasovno sedenje uz računar, neprestana žurba i nervoza dodatno doprinose da sve veći broj ljudi pati od glavobolja, hroničnih bolova u leđima ili ekstremitetima, mišićne napetosti, iskrivljene i bolne kičme itd.

Fizikalna medicina i rehabilitacija oblasti su u kojima se pacijentima može mnogo pomoći i smanjenjem bola i otežane pokretljivosti uticati na kvalitet života. Stručna pomoć fizijatra daje izuzetne rezultate i nakon povreda glave, zglobova, mišića, kod pacijenata sa neurološkim oboljenjima, nakon moždanog udara i u mnogim drugim stanjima koja nose bol i oslabljenu pokretljivost.

Za sve pacijente kojima je potreban fizijatar u Novom Sadu, otvorena su vrata Ordinacije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr Krstin. U njoj će Vas dočekati dr Aleksandra Krstin, fizijatar, a usluge koje obavlja su specijalistički pregled fizijatra, EMNG pregled, rehabilitacioni tretman, fizikalna terapija, akupunktura.

FIZIJATAR – PREGLED FIZIJATRA

Specijalistički pregled fizijatra neophodan je kako bi se ustanovilo trenutno stanje pacijenta koji pati od bolova, reumatskih oboljenja, povreda, posttraumatskih stanja. Nakon informacija o vrsti i lokalizaciji tegoba, koje pacijent ima, obavlja se fizijatrijski pregled i detaljna procena bolesnika.

Ukoliko je potrebno, lekar specijalista fizijatar će tražiti izveštaje lekara drugih specijalnosti, nalaze laboratorijskih analiza, nalaze RTG-a, magnetne rezonance i sl. ili će uputiti pacijenta na odgovarajuća ispitivanja ili preglede. Ukoliko je dijagnoza jasna, fizijatar će savetovati adekvatno odgovarajuće lečenje, sa ciljem da se pacijent oslobodi bola, ograničavajućih pokreta i neprijatnosti.

Ukoliko je pacijent teško pokretljiv ili ima izuzetno jake bolove, moguće je obaviti kućni pregled fizijatra.

EMNG PREGLED

EMNG pregled može ustanoviti oboljenje perifernog nervnog sistema ili mišića. Preporučuje se u dijagnostici radikulopatija (oštećenja kičmenih korenova), motornih i senzornih neuropatija, pleksopatija (brahijalni, lumbalni pleksus), polineuropatija (dijabetesna, toksična i slično), miopatija (urođenih i stečenih mišićnih bolesti), te oboljenja neuromišićne spojnice (Myastenia gravis).

Elektromioneurografski pregled predstavlja ispitivanje provodljivosti perifernih nerava površnom elektrodom i analiziranje uzorka u pojedinim mišićima tokom njihove aktivnosti koncentričnom iglenom elektrodom.

FIZIKALNA TERAPIJA

Fizikalna terapija izuzetno je učinkovita ukoliko imate povrede zglobova, mišića ili ligamenata, razne vrste bolova (uključujući i glavobolje) ili reumatska oboljenja. U procedure fizikalne terapije spada kineziterapija (vežbe koje se sprovode pod stalnim nadzorom terapeuta), laseroterapija, magnetoterapija, ultrazvučna terapija, TENS, infraruž terapija, te sve vrste elektroterapije. Terapija se sprovodi na najmodernijem BTL uređaju sa vakuum elektrodama.

REHABILITACIJA

Rehabilitacija je potrebna posle povreda lokomotornog sistema, povreda glave, nakon moždanog udara, kod hroničnih progresivnih neuroloških oboljenja (npr. multipla skleroza), kod postojanja hroničnih oboljenja zgloba kuka i kolena (artroze), nakon operacija ugradnje proteze, kod problema sa kičmom praćenih bolovima, kao i svih drugih akutnih i hroničnih bolnih stanja.

U slučaju potrebe, obavlja se i davanje lekova pacijentima. Lekovi se daju u vidu injekcije (intramuskularno), infuzije (intravenski) ili direktno u oboleli zglob (intraartikularno).

Odinaciju za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr Krstin predstavili smo i na sajtu www.ordinacije.info.

Vaša Ocena

Ostavite recenziju

Opšti utisak
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja
Captcha check failed
Simonida 9. августа 2018. 23:03
Vaša ocena

Najbolji ste!

Nađa 9. августа 2018. 23:00
Vaša ocena

Odličan fizijatar, svaka preporuka!