Montesori klub Suncokreti, u Novom Sadu, kroz Montesori program za decu organizuje redovne Montesori radionice, namenjene deci uzrasta od 3 do 10 godina.

0,00
OCENA
0
BROJ GLASOVA
7
GODINE SARADNJE
STANDARD
PAKET

Radno vreme

Ponedeljak

7-20H

Utorak

7-20H

Sreda

7-20H

Četvrtak

7-20H

Petak

7-20H

Subota

10-18H

Nedelja

Neradna

Kako do nas
Kontaktirajte firmu

Korisne informacije

Obezbeđen parking

Suncokreti

Sve veći broj dece danas ima problem sa govorom, motorikom i pažnjom. Montesori radionice je sistem učenja i vaspitanja koji izuzetno pomaže pri savladavanju ovih problema, dok mališanima koji ih nemaju donosi korist sa više aspekata. Popularnost Montesori metoda i njegova široka dugogodišnja primena u svetu doprinela je da sve više roditelja kod nas poželi da im deca uče baš na ovaj način.

Montesori klub Suncokreti, u Novom Sadu, kroz Montesori program za decu organizuje redovne Montesori radionice, namenjene deci uzrasta od 3 do 10 godina, podeljenoj u dve uzrasne grupe. Radionice su korisne kako deci koja idu, tako i mališanima koji ne idu u vrtić, jer se ovde sa njima radi na potpuno drugačiji način. Takođe, radionice su dostupne i za decu sa posebnim potrebama ili invaliditetom. Održavaju se vikendom.

Pored grupnog, na raspolaganju je i individualni rad sa decom, ukoliko detetu treba podrška iz bilo kog aspekta (razvoj govora, motorike, manjak pažnje itd.)

U Montesori klubu Suncukreti na raspolaganju su Vam i usluge dnevnog i produženog boravka, korektivna gimnastika, engleski jezik, likovno-kretivne radionice, priprema dece za polazak u školu.

MONTESORI METOD

Montesori metod vaspitanja dece nudi široku i jasnu ideju o obrazovanju kao pomoći u životu. Osmišljen je tako da pomogne deci da savladaju zadatke svog unutrašnjeg oblikovanja, od detinjstva do zrelosti.

Ukoliko vas zanima više detalja o samom Montesori programu, pogledajte stranicu Montesori metod vaspitanja dece.

CILJ MONTESORI RADIONICE

Montesori radionice za decu za cilj imaju da motivišu, oslobode i ohrabre decu da postanu ljudi puni samopouzdanja, koji misle svojom glavom, kreativno rešavaju probleme, poseduju emotivnu i duhovnu ravnotežu, razvijene interpersonalne veštine, saosećanje i moralnu hrabrost!

Montesori način učenja razvija samostalnost, kroz slobodan izbor ponuđenih aktivnosti podstiče koncentraciju, energiju i mentalne sposobnosti deteta, ali mu omogućava i da vežba sopstvenu volju, a samim tim, i disciplinovanost.

ŠTA SE RADI NA MONTESORI RADIONICAMA?

Montesori sistem vaspitanja dece je rad kroz igru. U Montesori programu se koriste Montesori materijali iz različitih oblasti, a koje deca samostalno biraju, dok je vaspitač tu kao tačka povezivanja deteta i materijala.

Da biste saznali kakvi su to materijali, pogledajte stranicu Montesori materijali.

Na Montesori radionicama zateći ćete raznorazne aktivnosti, u kojima deca uživaju i obavljaju ih sa zadovoljstvom, a kroz svaku od njih uče i saznaju. Takođe, uvrštene su i aktivnosti za koje nisu potrebni Montesori materijali – od pravljenja pravih torti, voćne salate, preko pranja sudova, do aranžiranja korpica od lišća, novogodišnjih ukrasa itd. Deca su na ovim radionicama rekalsirana i jedva čekaju sledeće druženje.

ŠTA MONTESORI RADIONICE OMOGUĆAVAJU VAŠEM DETETU?

Montesori radionice omogućavaju:

  • razvoj na svim životnim aspektima
  • razvoj krupne i sitne motorike, lokomotornog aparata, pažnje i koncentracije
  • priprema za čitanje i pisanje
  • usvajanje osnovnih matematičkih pojmova kroz igru
  • otkrivanje potencijala deteta
  • rad na osnaživanju deteta
  • učenje bez pritiska i presije, stega i barijera
  • podsticanje deteta da samo pronalazi rešenja, da razmišlja i pokušava
KO DRŽI MONTESORI RADIONICE?

Montesori radionice u Montesori klubu Suncokreti, Novi Sad, drže sertifikovani Montesori vaspitači sa licencom za rad izdatom od strane Montesori udruženja Srbije, Jovana Raičević i Milica Višić – Mima, kao i stručni saradnici (profesor fakulteta za fizičku kulturu, logoped, defektolog, profesor engleskog).

Ostavite recenziju

Opšti utisak
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja
Captcha check failed