Izrada modernih platnenih pelena, marame za nošenje beba, Mei Tai nosiljke za bebe, zaštitne gaćice, višekratni tuferi za mame doilje, krpice za brisanje.

0,00
OCENA
0
BROJ GLASOVA
8
GODINE SARADNJE
STANDARD
PAKET

Radno vreme

Ponedeljak

09-16H

Utorak

09-16H

Sreda

09-16H

Četvrtak

09-16H

Petak

09-16H

Subota

Neradna

Nedelja

Neradna

Kako do nas
Kontaktirajte firmu

Korisne informacije

Mogućnost dostave na adresu

BabyStar

Davno zaboravljene a sada opet moderne dečije platnene pelene ponovo postaju hit kod roditelja i mališana koje ih koriste. Moderne platnene pelene su zdravije i ne izazivaju osip na bebinoj koži, te se nakon presvlačenja ne mora koristiti krema, lako se održavaju a isplativije su od jednokratnih pelena i praktičnije od tetra pelena.

U prijatnom kutku radionice za izradu dečijih pelena BabyStar u Novom Sadu, izrađuju se moderne platnene pelene od najkvalitetnijih materijala koje savršeno odgovaraju koži vaše bebe i sve one male mekane stvarčice koje će ulepšati početak odrastanja vaših mališana.

Uz tradicionalne tetra pelene odrastale su mnoge generacije mališana, ali njihovu upotrebu ubrzo su zamenile jednokratne pelene. Tetra pelene morale su da se peru, peglaju, ponekad iskuvavaju, a moć upijanja im nije bila velika, pa su ponekad zadavale problem roditeljima. Pojavom i upotrebom jednokratnih pelena znatno je olakšano pelenaštvo roditeljima. Jednokratne pelene su jednostavne za upotrebu a oblikom su prilagođene bebama. Iako su jednostavnije i praktičnije jer se nakon upotrebe bacaju, ipak ove pelene imaju svojih mana. Kako bi se poboljšala moć upijanja dodaju se razne hemikalije da sadržaj ne bi cureo i plastika koja smanjuje prozračnost, s toga se na bebinoj koži najčešće javlja osip.

Radionica BabyStar bavi se proizvodnjom modernih platnenih pelena, koje svojim oblikom podsećaju na jednokratne pelene. Pelene oko struka i nogica imaju gumu, tako da sadržaj ne može da curi, podesive su sa drikerima tako da se širina i veličina pelene može podešavati. Moderne pelene ne morate iskuvavati niti peglati, a materijal od kojeg su izrađene je kvalitetan, moć upijanja je bolja a mekoća ostaje ista i posle više pranja.  Za ceo period dok beba nosi pelene dovoljno je oko 20 komada pelena i 3-4 zaštitne gaćice. Ušteda sa  modernim platnenim pelenama je više nego 7 puta isplativija od jednokratnih,a činjenica da ih možete koristiti i za naredno dete čini ih još ekonomičnijim.

ODRŽAVANJE MODERNIH PLATNENIH PELENA

Za održavanje modernih platnenih pelena potrebno vam je samo nekoliko koraka:

  • Nakon skidanja iskorišćene pelene, sadržaj izvrnite u WC šolju
  • Pažljivo izvucite uložak i saperite tušem pelenu a potom uložak
  • Sapranu pelenu odložite u lavor, potopite u vodu. Obavezno saperite pelenu i kada beba upiški kako ne bi došlo do neprijatnih mirisa
  • Kada sakupite dovoljnu količinu pelena možete ih oprati u mašini za veš na 60°C uz veoma malo praška oko 50ml sasvim je dovoljno, bez omekšivača jer on smanjuje moć upijanja uložaka. Oprane pelene ne morate peglati, samo ih osušite i spremne su za upotrebu.

MATERIJALI ZA IZRADU MODERNIH PLATNENIH PELENA

U radionici za izradu modernih platnenih pelena BabyStar, pelene se izrađuju od pamučnih materijala. Do bebine kože stavlja se pamučni baby soft pliš koji ostaje mekan i posle više pranja. Zaštitne gaćice prave se od vunene tkanine ili od PUL tkanine. Obe tkanine su prozračne i zaustavljaju prolazak vlage.

ŠIROKI POVOJ

Da bi se bebini kukovi pravilno formirali u prva tri meseca bebinog života, uglavnom se nosiširoki povoj. Kod modernih platnenih pelena nije potrebna dodatna pelena i švedska marama kao kod tradicionalnog povijanja i jednokratnih pelena. Moderne platnene pelene su malo deblje od jednokratnih i imaju dovoljnu čvrstinu, pa nema potrebe za dodatnom švedskom maramom. Uz njih dobijate dva uloška: jedan veći koji se presavija na tri dela i jedan manji koji je dodatak i služi za period nošenja širokog povoja, a kasnije može da posluži kao dodatak za noćnu pelenu ukoliko je potrebno dodatno upijanje.

Moderne platnene pelene izrađuju se u prelepim šarenim dezenima, pa su stoga zgodne i za letnje modiranje na plaži kada možete slobodno da preskočite zaštitne gaćice.

PLATNENE PELENE EKOLOŠKI ZNAČAJ

Jednokratne pelene nisu najpogodnije sa zdravstvenog aspekta, one predstavljaju i velikog zagađivača životne sredine. Vreme raspada jednokratnih pelena na deponijama procenjuje se i na 500 godina, što znači da ni jedna ikada napravljena jednokratna pelena nije u potpunosti razgrađena na deponiji. Takođe, jedno dete za vreme svog pelenaštva potroši oko 6000 komada jednokratnih pelena, što dovodi do ogromnog zauzimanja prostora. Prema svetskim podacima, jednokratne pelene zauzimaju treće mesto po količini otpada na komunalnim deponijama, a pri tome ne postoji mogućnost za njenom reciklažom. Sa druge strane, platnene pelene ne zagađuju životnu sredinu prilikom raspada, za jedno dete potrebno ih je samo 20 komada i mogu se koristiti i za narednu decu.
BabyStar radionica otišla je i korak dalje u ovom pravcu i napravila reciklirane platnene pelene. Ovi proizvodi su isti kao i klasične platnene pelene jedino je njihov spoljašnji dezenirani deo sastavljen od otpadaka koji su dobijeni pri krojenju klasičnih platnenih pelena. Ove pelene su prelepog šarenog izgleda i svaka je originalna i u većini slučajeva dolazi sa preslatkim aplikacijama. Na ovaj način BabyStar radionica može da se pohvali ne samo ekološkim proizvodima već i ekološkom proizvodnjom jer je otpad iz radionice sveden na minimum.

MARAME  I NOSILJKE ZA NOŠENJE BEBA (MEI TAI I ELASTIČNE MARAME)

U radionici BabyStar pored modernih platnenih pelena,  izrađuju se marame za nošenje beba i Mei Tai nosiljke za bebe  koje su veoma prijatne i za bebe i za onog ko nosi jer je težina ravnomerno raspoređena i na ramena i na kukove. Nošenje beba ima svojih prednosti i na bebin razvoj i povezanosti sa majkom.

Neke od prednosti su:

  • Smatra se da nošena deca ranije stiču samopouzdanje i manje su zavisna u odnosu na decu koja nisu nošena, jer brže razvijaju osećaj sigurnosti i poverenja u roditelja
  • Nošene bebe bliže su roditeljima, tako da osećaju svaki razgovor roditelja jer su okružene raznim zvučnim i vizuelnim osećajima. Roditelji će pre da se obrate i pričaju detetu što doprinosi razvoju govora.
  • Bebe koje se nose manje plaču pa je i majka mirnija, tako da majka svakodnevene obaveze može lakše da obavlja
  • Sa maramom za nošenje beba, bebu lakše možete da podojite bilo kada i bilo gde
  • Sa maramom-nosiljkom možete da se posvetite i drugom detetu tako da se ono ne oseća zapostavljeno.

Dragi roditelji, ukoliko se odlučite da vašu bebu nosite u marami za nošenje beba, budite sigurni da je položaj bebe u marami i nosiljci u potpunosti zdravstveno ispravan. Vaša beba je okrenuta ka vama a marama imitira držanje u rukama, noge ne vise i nema opterećenja kičme.

OSTALI PROIZVODI IZ BABYSTAR PROGRAMA

Pored platnenih pelena, marama i Mei Tai nosiljki u BabyStar radionici možete pronaći razne druge korisne proizvode kao što su: portiklice, produžeci za bodiće, višekratni tuferi za mame doilje, krpice za brisanje, grickalice za nosiljke i sl.

Ostavite recenziju

Opšti utisak
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja
Captcha check failed