Vrste zubnih proteza

Vrste zubnih proteza

Vaš problem je nedostatak jednog ili više zuba? Muči Vas ne samo estetski momenat ovog nedostatka, već Vam zubi fale i zbog lakšeg zagrižaja, govora i komunikacije sa ljudima? Ne dozvolite da u 21. veku, kada su stomatologija i protetika toliko napredovale, provedete život bez zuba – bez osmeha, samopouzdanja i normalnog funkcionisanja. Saznajte koje sve vrste zubnih proteza postoje, kao i koje druge zubne nadoknade su na raspolaganju i potražite adekvatno rešenje za svoj problem. Odgovore daje Stomatološka ordinacija NS Dental Studio, Novi Sad (Veternik).

Zubne proteze, vrste

Kompozitne i keramičke fasete – vrste zubnih proteza

Verovatno ste čuli za kompozitne i keramičke fasete, ali niste sigurni čemu tačno one služe?Ova vrsta protetske nadoknade koristi se za popravljanje izgleda istrošene zubne gleđi, izmenjene boje zuba (u smislu potamnelih ili obezbojenih zuba), u slučaju postojanja razmaka između zuba, pukotine ili naprsline. One su savremena protetska nadoknada za rešavanje nabrojanih problema.

Kompozitna nadogradnja zuba

Kompozitna nadogradnja zuba je idealna za pacijente koji imaju očuvane korene zuba, a krunica im je u potpunosti uništena.

Livena nadogradnja zuba

Livena nadogradnja zuba je dobro rešenje kada je krunica zuba uništena, ali je koren zuba dovoljno jak da može da bude nosač navlake, odnosno krunice veštačkog zuba.

Metalokeramičke krunice i mostovi – vrste zubnih proteza

Metalokeramičke krunice (ili navlake) su već toliko puta oproban način za korigovanje oblika, veličine, položaja ili boje zuba. Metalokeramički mostovi su opcija za one kojima nedostaje više zuba.

Bezmetalne krunice i mostovi

Modernije rešenje za bezubost od tradicionalnih metalokeramičkih krunica i mostova su bezmetalne krunice i mostovi. Ove protetske nadoknade su kvalitetnije i deluju prirodnije, jer je prelamanje svetlosti kod njih sličnije prelamanju svetlosti kod prirodnog zuba.

Akrilatne proteze

Totalne i parcijalne akrilatne proteze predstavljaju nadoknadu za potpunu ili delimičnu bezubost i jedno su od omiljenih rešenja bezubih pacijenata.

Zubne proteze sa metalnom bazom

Ovo je vrsta totalnih proteza koje imaju dodatno ojačane, pa su izuzetno čvrste i dugotrajne, i time nude kvalitet više.

Zubne proteze Novi Sad

Skeletirane proteze

Skeletirane proteze svoju popularnost duguju svojoj maloj veličini i estetskoj privlačnosti. U ponudi su skeletirane (vizil ili vironit) parcijalne proteze, kao i skeletirana proteza sa atečmenima, koja se postavlja kod osoba koji žele manje upadljivu zubnu nadoknadu.

Valplast proteze

Valplast proteza se preporučuje kod pacijenata sa veoma malo svojih zuba ili kao privremeno rešenje kada se planira rad na implantima. Ova vrsta zubne proteze pruža bolju estetiku, savitljiva je i ne sadrži žičane elemente.

Kao što vidite, vrste zubnih proteza su brojne, a da biste odabrali onu koja će Vama rešiti problem, morate otići na stomatološki pregled i posavetovati se sa stomatologom.

Stomatološki pregled u ordinacijama NS Dental Studio (u Bačkoj Palanci i Veterniku) je besplatan.

Postoji nekoliko koraka do Vašeg savršenog osmeha i odličnog osećaja, ali morate učiniti prvi. Neka Vaš prvi korak u sređivanju zuba bude konsultacija sa iskusnim stomatologom.

Za cene zubnih proteza i drugih usluga stomatologa, više podataka o ordinaciji i sve kontakt podatke, pogledajte prezentaciju Stomatološka ordinacija NS Dental Studio.

Spisak svih Stomatoloških ordinacija pogledajte na portalu Ordinacije.Info.