Ultrazvuk abdomena i color doppler krvnih sudova

Ultrazvuk abdomena i color doppler krvnih sudova

Najčešće se u poslednji trenutak dosetimo da je zdravlje ipak najbitnije i da bez njega sve ostalo što nas brine nema nekog smisla. Vaše zdravlje je ono što daje dodatnu snagu ostalim članovima porodice, posebno ako ste majka koja drži sva četiri stuba kuće. Treba da povedete računa o sebi i da obavljate redovne kontrole.  Ultrazvuk abdomena je rutinska kontrola i jedini siguran metod za otklanjanje bilo kakve sumnje u problem sa stomakom. Najčešći problemi sa kojima se susreću prezaposlene žene, kakva je većina u današnje vreme, su:

  • problemi sa srcem usled stresa,
  • sa želucem, usled nepravilne i neuravnotežene ishrane,
  • kao i slabo kretanje.
Ultrazvučni pregledi abdomena i color doppler krvnih sudova

 

Zašto je važan Ultrazvuk abdomena?

Obzirom da se slabije krećete, jer većinu vremena provodite u kancelariji, lošije Vam je varenje, obzirom da uglavnom sedite, usporen Vam je metabolizam. Povrh svega, možda ste i pušač. Sve ovo može da dovede do ozbiljnih poremećaja, pa je najpametnije obaviti ultrazvučni pregled abdomena i color doppler krvnih sudova vrata i ekstremiteta. Jedino na taj način moguće je otkloniti sve sumnje.

Iako se zgrozite i na samu pomisao na ultrazvučni kabinet i sam ultrazvuk, činjenica je da nema potrebe za tim. Specijalistički kabinet za ultrazvučnu dijagnostiku Ultrazvuk, koji vodi dr sci. med. Mirjana Dobrosavljev, je mesto kojeg se ne treba plašiti. Pregled se vrši po uputu lekara opšte prakse ili specijaliste. Dakle, neophodan je. Obzirom na vrhunsku tehnologiju, ne treba da se plašite oštećenja tkiva ili organa. Pregledi se mogu ponavljati onoliko puta koliko je potrebno.

Osim na zahtev lekara, i Vi, ako posumnjate u nešto,možete doći na ultrazvuk abdomena i to kada:

  • osetite bolove u trbuhu, leđima,
  • ako osetite muku i povraćate,
  • naduti ste ili
  • neobjašnjivo mršavite.

Bolovi u vratu, mišićima i zglobovima, kao i promene na dojkama, razlog su da posetite kabinet za ultrazvuk.

Vodite računa o svom zdravlju. U tome će Vam pomoći Specijalistički kabinet za ultrazvučnu dijagnostiku Ultrazvuk.

Spisak svih Ordinacija za ultrazvuk pogledajte na portalu Ordinacije.Info.