Test intolerancije na hranu

Test intolerancije na hranu

Želite da skinete višak kilograma na zdrav način, koji neće škoditi Vašem organizmu? Pre bilo kakve dijete, uradite test intolerancije na hranu, pomoću kojeg ćete saznati koje namirnice su Vašem organizmu preko potrebne, kojih možete da se odreknete bez ikakvih loših posledica po zdravlje, a koje biste trebali da izbegavate u širokom luku. Takođe, test intolerancije je brz način za lečenje hroničnih bolesti.

Test intolerancije na hranu
Test intolerancije na hranu – postupak

Test netolerancije na hranu, koji se obavlja u laboratoriji Lin Lab (Novi Sad) mnogo je određeniji od uopštenog testa prema krvnim grupama. Dobija se iz uzorka krvi iz prsta, a rezultati koje dobijete važe isključivo za Vas. Pravilna iskrana nije ista za svakog čoveka. Nešto što je drugima lekovito, Vama može doneti više štete nego koristi.

Potrebno je pridržavati se dobijenog jeklovnika najmanje 3 meseca, a rezultati su vidni već nakon nekoliko nedelja. Nakon toga, moguće je lagano uvesti u ishranu i neke od zabranjenih namirnica, ali najbolje uz konsultaciju sa lekarom.

Test netolerancije na hranu

 

Kada iz jelovnika budete eliminisali namirnice koje ne prijaju Vašem organizmu, ne samo da ćete se osloboditi viška kilograma, nego će u Vašem telu nastati potrebni balans: oslobađate se problema sa varenjem hrane, nadutosti. Takođe, dolazi i do smanjenja ostalih zdravstvenih problema kao što su:

  • alergije,
  • problemi sa kožom,
  • glavobolje,
  • hormonski poremećaji,
  • nedostatak koncentracije,
  • hronični umor itd.

Pridržavanje jelovnika koji dobijete kao rezultat testa intolerancije na hranu nikako ne znači gladovanje. Dozvoljene namirnice možete jesti u količini kojoj hoćete i spremati ih na omiljeni način. Brzo se javlja osećaj sitosti i nestaje želja za prekomernom količinom hrane.

Ukoliko Vas interesuje test intolerancije na hranu, medicinska laboratorija Lin Lab u Novom Sadu daće Vam sve potrebne odgovore i savete.

Spisak svih laboratorija možete pronaći na portalu Ordinacije.Info.