Starenje kože – Sensi Skin Studio za negu lepote Novi Sad

Starenje kože – Sensi Skin Studio za negu lepote Novi Sad

Starenje kože je nešto sa čime se svi moramo pomiriti, ali da bismo izbegli njeno naglo ili prerano starenje, treba da znamo kako da je najbolje negujemo i da na takav način odložimo sve znake starosti na našem licu i vratu.

Studio za negu lepote Sensi Skin Novi Sad je pravo mesto na kojem možete uraditi adekvatnu negu kože lica i vrata ukoliko ste primetili prve znake starenja kože. Konsultacije i termine tretmana kože možete zakazati na kontakt telefon: 065 33 38 338, Vojvode Bojovića  5A Novi Sad.

Starenje kože

Zašto koža stari?

Da bismo znali kako usporiti starenje kože, bitno je da znamo i zašto koža stari.

Kako prolaze godine, tako i naša koža počinje da stari. Naravno, ona nije ista kao kada smo imali 15, 30, 40 ili …. godina. Sa godinama primećujemo sve izraženije sitne bore oko očiju i usana, koža je sve suvlja, nije onako glatka i zategnuta kao ranije. Ako što pre prihvatimo starenje kao nešto prirodno, lakše će nam biti da se uhvatimo u koštac sa svim onim što ovaj biološki proces nosi sa sobom.

Faktori koji utiču na starenje kože

Naše lice i vrat su najizloženiji delovi tela tokom godine, s toga je i važno da se najviše fokusiramo na njihovu negu. Faktori koji utiču na starenje kože su:

Unutrašnji faktori

Genetika i ovde igra jednu od važnih uloga. Ovaj uzrok starenja ne možemo promeniti niti možemo uticati da sprečimo proces starenja. Suva i svetla koža sklonija je ranijoj pojavi bora. Ukoliko imate masniju kožu, onda će kod vas bore početi da se javljaju nešto kasnije.

Spoljašnji faktori

Pored unutrašnjih faktora starenja kože na koje ne možemo uticati, postoje i oni spoljašnji faktori koji diktiraju starenje naše kože.

Sunčevo zračenje je glavni faktor starenja kože i pojave bora pre vremena. Svakodnevno izlaganje štetnim ultraljubičastim zracima dovodi do ubraznog starenja kože. Ovaj proces naziva se fotostarenje.

Toksini u organizmu – loša ishrana, dehidriranost organizma, unošenje previše šećera i masti … koža zbog toga gubi elastičnost i čvrstinu.

Zagađenje vazduha – ovaj spoljašnji faktor teško možemo otkloniti, pa je preporuka da što češće boravimo u šumi i prirodi.

Nedostatak vlage na koži – dovodi do suvoće i perutanja kože, pa samim tim i do prerane pojave bora.