Šta je melazma? – Sensi Skin Studio za negu lepote Novi Sad

Šta je melazma? – Sensi Skin Studio za negu lepote Novi Sad

Svaki čovek tokom života susreće se sa različitim problemima sa kožom. Svaka promena na licu narušava kvalitt života bez obzira da li je to bezopasan problem ili ne. Jedan od takvih problema je melazma.

Pružite vašoj koži najbolju moguću negu, i zakažite tretmane u Sensi Skin studio za negu lepote na broj telefona 065/33 38 338.

smooth beauty woman long hair brunette female mode 2021 08 28 20 29 32 utc scaled e1665463770680

Šta je melazma?

Melazma je jedan od oblika hiperpigmentacije kože i javlja se uglavnom na licu (može se pojaviti i na drugim delovima tela koji su najviše izloženi suncu), a karakteristična je po većim površinama koje zahvata, što stvara efekat maske. Ova pojava je učestalija kod žena, nego kod muškaraca, i to naročito u trudnoći, te se uglavnom i naziva trudnička maska.

Kako se manifestuje?

Melazna se javlja na čelu, obrazima, nosu, iznad gornje usne, na bradi, ponekad na vratu i ramenima, odnosno onim delovima tela koji su najizloženiji suncu.Javljaju se u vidu tamnih fleka koje formiraju veće površine, koje variraju od braon, do plavih i sivih tonova, u zavisnosti od toga u kom sloju kože su nastale promene.

Koji su uzroci nastanka melazme?

Uzroci nastanka melazme su brojni. Hormoski disbalans, neadekvatna zaštita od UV zračenja I starosna dob najčešći su okidači pojave melazme.  Uzrok nastanka melazme može biti i neko oboljenje, poput bubrežnih problema ili bolesti reproduktivnih organa, različiti upalni procesi u organizmu, kao i na koži i neadekvatna nega.

Kako protiv melazme

Ublažavanje melazme predstavlja dugotrajan i složen proces, te su kozmetološki tretmani koji se primenjuju u serijama najefikasniji. To znači da ne možete očekivati da nakon prvog tretmana vaše lice izgleda kao pre pojave melazme, ali nakon nekoliko tretmana može doći do značajnog poboljšanja izgleda lica, pa i potpunog nestanka fleka.

U Sensi Skin centru preporučujemo serije tretmana:

  • Mesojet
  • Mela White Green Peel
  • Hemijski piling
  • Microneedling terapiju
  • Prx kraljevski piling