Pripremna nastava za polaganje prijemnih ispita

Pripremna nastava za polaganje prijemnih ispita

Upis u srednju školu predstavlja veliku prekretnicu u životu svakog tinejdžera. Tada je potrebno doneti prave odluke, koje će uticati na razvoj mnogih stvari u budućnosti – od karijere, poslovnog uspeha, preko mesta na društvenoj lestvici i ljudi koji nas okružuju, do osećaja ličnog zadovoljstva i ispunjenosti. Mlada bića su uglavnom nedovoljno pripremljena na tako značajan korak, i zato ovaj period može biti strahovito stresan za njih.

Pripremna nastava za polaganje prijemnih ispita

Pripremna nastava za polaganje prijemnih ispita

Da bi se izbegla frustracija koja prati ovu promenu, neophodno je na vreme sprovesti pripreme za polaganje prijemnih ispita za srednje škole.

Pripremna nastava iz srpskog jezika i matematike koju organizuje univerzitet Božidar Adžijastartuje u decembru, a upis je u toku. Ovi časovi koje drže iskusni profesori učiniće da znanjesvakog polaznika bude sistematično, utvrđeno, provežbano i da svaki od njih bude adekvatno pripremljen za prijemni ispit koji ga očekuje. Kada se gradivo pređe na ovakav način, tada nestaje strah i trema koji se obično javljaju u ovim situacijama, što će učiniti da mladi polaznici budu sigurni u ono što znaju. Kada ne bude bilo treme koja parališe, i rezultati prijemnog ispitabiće bolji.

To nije sve. Ukoliko se neki još nisu odlučili koju školu žele da upišu, u tome će im pomoći profesionalna orjentacija koju ovaj univerzitet organizuje.

Kroz testove i razgovor sa psihologom i pedagogom, svakom budućem srednjoškolcu biće lakše da sagleda svoje talente, želje i mogućnosti, da bi na kraju doneo najbolju odluku.

Nežne godine ne moraju biti problem. One mogu biti pravi izazov, ukoliko Vam neko pomogno da prebrodite dileme i strahove, baš kao što će to učiniti narodni univerzitet Božidar Adžija.

Sajt: http://adzija.com/