Pregled i ispiranje uha pre letovanja

Pregled i ispiranje uha pre letovanja

Začepljenje uha i upala uha vrlo su česte pojave u sezoni godišnjih odmora, koje umeju da pokvare uživanje u letovanju. Neprijatnost i bol propratni su simptomi, a ukoliko potraju nekoliko dana, neophodno je javiti se otorinolaringologu. Ipak, postoji jednostavan način da se ove pojave preveniraju, a to je pregled i ispiranje uha pre letovanja, odnosno pre sezone kupanja.

Ispiranje uha pre letovanja

Preporuka specijalista ORL je da se prodlaska na more, reku, jezero ili bazen obavi poseta otorinolaringologu, gde bi se obavio ORL pregled uha, kako bi lekar video da li se u ušima stvorio cerumenski čep i kakvo je stanje uha. Ukoliko ORL specijalista smatra da ima potrebe, obaviće se ispiranje ušiju, da bi se sprečile sve komplikacije koje na letovanju mogu da se dese, a koje izazivaju bolno stanje uha.

Ispiranje ušiju i ORL pregled

Zbog prisutne ušne masti (cerumena) može doći do zaglušenja uha i osećaja prisustva vode u uhu. Usled pokušaja samostalnog otklanjanja zaglušenja, dolazi do oštećenja kože ušnog kanala, a usled toga do pojave otoka i izraženog bola u uhu.

Dakle, najsigurniji način za prenciju upale spoljašnjeg ušnog kanala je ispiranje uha pre odlaska na godišnji odmor. Jednostavnom i brzom intervencijom možete se spasioti komplikacija i bola i u potpunosti uživati u zasluženom godišnjem odmoru.

Ukoliko želite da obavite pregled i ispiranje uha pre letovanja, kontaktirajte ORL ordinaciju Orlland.