Prednosti bakra – Maneks doo Novi Sad

Prednosti bakra – Maneks doo Novi Sad

Bakar je posle plemenitih metala najbolji provodnik toplote i elektriciteta. Koristi se gotovo u svim granama industrije. Zbog svojih hemijskih i mehaničkih svojstava, i odlične elektroprovodljivosti, bakar se koristi u oblastima elektronike, telekomunikacija, auto industrije i energetskih postrojenja.

Maneks doo obojeni metali je firma u kojoj ćete pronaći baš onaj proizvod koji je potreban za vašu delatnost. I ne samo da je Maneks-ova ponuda bogata i raznovrsna, već u asortimanu imaju i sve potrebne dimenzije. Sve potrebne informacije o prodaji i otkupu bakra možete saznati na kontakt telefon:

Maneks doo Novi Sad 021/67 74 470

60362821 2079770755657371 7122549519148908544 n

Primena bakra

Bakar je metal koji je poznat više od deset hiljada godina.Bakar se eksploatiše i prerađuje u proizvode i poluproizvode kao što su bakarne cevi, bakarni valjani proizvodi, bakarna žica, bakarna katoda.

Prednosti bakra

Kao najrasprostranjeniji i najjeftiniji metal u prirodi, bakar ima nezamenljivu ulogu u prenosu električne energije. Zbog svojih odličnih osobina i toplotne provodljivosti koristi se za izradu proizvoda čija je osnovna namena zagrevanje ili rashlađivanje.

Bakar pokazuje visoku osobinu plastičnosti i pogodan je za oblikovanje i obradu različitih namena. Proizvodi napravljeni od bakra su postojani na raznovrsne spoljne uticaje.

Obojeni metali

Da biste mogli svoj posao kvalitetno da obavite, od velikog je značaja da materijal koji koristite bude kvalitetan, uvek dostupan, rekordno brzo dopremljen. Maneksov lager je izuzetno velik i na njemu se nalaze:

  • Bakarna lak žica
  • Bakarni limovi, bakarne šine i šipke
  • Bakarne cevi
  • Instalacioni kablovi
  • Bakarne katode i bakarne žiceØ 8
  • Impregnacioni lakovi i papiri
  • Sekundarne sirovine Siemens (Beograd)