Prebojena krunica i beljenje problematične krunice

Prebojena krunica i beljenje problematične krunice

Stomatološka ordinacija Žiža Popović Dent bavi se širokom paletom problema sa kojima se pacijenti suočavaju po pitanju oralnog zdravlja. Ordinacija savremene i konzervativne stomatologije na jednom mestu može da Vam ponudi svoje usluge u prijatnoj i savremeno opremljenoj ordinaciji.

Prebojena krunica

Kada karijes dovede do odumiranja živca unutar zuba desavaju se različite promene koje se lako uočavaju promenom boje krunice. U svakodnevnoj praksi se često srećemo sa ovakvim problemima. Dobra vest je što postoji nekoliko jednostavnih i bezbolnih rešenja za ovakav problem. Kao što je vec navedeno, poznajući način nastanka prebojenosti krunice lako utičemo na sam izvor problema i rešavamo ga sa vidljivim i trajnim rezultatima.

Beljenje prebojene krunice

Jedna od metoda koja se najviše koristi u praksi je beljenje problematične krunice. Postupak je potpuno bezbolan jedino što zahteva od pacijenta jeste malo vremena i više poseta dok se ne postigne željena nijansa krunice. Takođe nakon postignute nijanse radi se kompozitni ispun i time rekonstruiše krunica u potpunosti.

Od preparata se koriste vodonik peroksid ili karbamid preoksid u visokim koncentracijama i efekti su vidljivi skoro istog dana. Ispuni se menjaju na dva dana do željene nijanse i zbog toga je ova metoda poznata pod nazivom „Hodajuca metoda beljenja“ ili „Walking bleach technique“.

Viniri i solo krunice

Viniri i solo krunice

Ukoliko je prebojenost perzistentna i otporna na preparate koji se koriste u tehnici beljenja jednog zuba i ukoliko imamo narušenost izgleda krunice u velikom procentu rešenje se pronalazi u izradi Vinira (kompozintih; keremičkih ili kombinacija navedenih) ili pak krunica izrađenih od vrhunskih estetski prihvatljivih materijala koji će apsolutno odgovarati Vasim zahtevima u pogledu izgleda i funkcije.

Maksimalnom pažnjom i individualnim pristupom koju poklanjaju svakom pacijentu, u ordinaciji se trude da Vašu posetu pretvore u prijatno iskustvo. Upotrebom najsavremenije opreme sve intervencije u ordinaciji su gotovo bezbolne.

Sve stomatološke usluge koje su Vam potrebne i više o ordinaciji možete pronaći na onlajn prezentaciji Stomatološka ordinacija Žiža Popović Dent Novi Sad.

Sajt: http://www.zizapopovicdent.rs/