Pravilno nošenje beba – saveti

Pravilno nošenje beba – saveti

Jedan od segmenata o kojem brižni budući ili novopečeni roditelji žele da budu informisani, kako bi se na vreme pripremili i edukovali, jeste pravilno nošenje beba. Pravilni i tačni saveti za nošenje beba od velikog su značaja, kako za bebino i vaše zdravlje, tako i za obostranu udobnost i raspoloženje. Sve informacije o ovoj temi možete saznati kroz savetovanje za nošenje beba, koje obavlja sertifikovana savetnica za nošenje beba Milijana Miodanić Manojlović iz servisa za trudnice, porodilje i roditelje sa malom decom Mama plus beba, nošenje beba.

Pravilno nošenje beba, saveti

Pravilno nošenje beba – Koje vrste nosiljke za bebe postoje?

Pomoću nosiljke za bebe, oslobađate obe ruke, kako biste mogli u potpunosti funkcionisati, a bebu smeštate u položaj ka sebi ili od sebe. Ukoliko su nosiljke za bebe dobro odabrane, one vam rasterećuju kičmu. Od vrsta, postoje:

  • marame za nošenje beba (elastične, ring sling, tkane)
  • nosiljke sa kopčama
  • mei tai nosiljke

Pri odabiru nosiljke za bebe, treba biti obazriv i u potpunosti informisan, kako ne biste odabrali nosiljku koja nije dobra. Sva uputstva daće vam savetnica za nošenje beba.

Pravilno nošenje beba – Šta možete naučiti od savetnice za nošenje beba?

Od savetnice za nošenje beba ćete saznati:

  • Koji su ispravni načini nošenja bebe?
  • Koji su najbolji položaji za nošenje bebe?
  • Koje sve vrste nosiljki postoje?
  • Kako se ispravno koriste nosiljke za bebe? – teorija i praktični deo

Milijana Miodanić Manojlović je prošla obuku za nošenje beba nemačke škole Die Trageschule Dresden i rado će vam pomoći da nošenje bebe bude pravo zadovoljstvo i vama i vašem potomstvu.

Pravilno nošenje beba – Kako izgleda savetovanje za nošenje beba?

Savetnica za nošenje beba vam na licu mesta daje uputstva i pokazuje na lutki kako se koja nosiljka koristi. Strpljivo odgovara na sva vaša pitanja i rešava vaše nedoumice u vezi sa ovom temom. Ukoliko na savetovanje dođete sa svojom bebom, moći ćete i sami isprobati pravilno nošenje bebe, uz asistenciju savetnice.

Savetovanje za nošenje beba može biti individualno ili grupno, a održava se na teritoriji Srbije i BiH.

Sve se organizuje po dogovoru, kontaktiranjem savetnice Milijane Miodanić Manojlović. Ukoliko želite individualno savetovanje, dovoljno je da se sa savetnicom dogovorite o mestu i vremenu. Ako ste, pak, zainteresovani za grupnu priču, kod savetnice se informišite kada su sledeći planirani termini za to i gde je mesto održavanja.

Ukoliko želite da organizujete grupno savetovanje o nošenju beba za grupicu ljudi koju znate ili u svom lokalu, takođe postoji mogućnost dogovora.

Kontakt podatke, kao i informacije o ostalim uslugama ovog servisa, pronaći ćete na onlajn prezentaciji Mama plus beba – savetnica za dojenje i nošenje beba, dula Novi Sad.