Pravilna nega kože u menopauzi – Sensi Skin Studio za negu lepote

Pravilna nega kože u menopauzi – Sensi Skin Studio za negu lepote

Promene na koži koje su i te kako uočljive zapravo predstavljaju jedan od prvih simptoma menopauze. Žene se u ovom periodu ne suočavaju samo sa prestankom menstrualnog ciklusa već intenzivno prolaze kroz razne psihofizičke faze.

Glavni krivac za sve to je estrogen – hormon koji reguliše reproduktivni ciklus kod žena, ali i druge procese, kao što je proizvodnja kolagena, koji održava kožu zategnutom.

Neka vaša koža tokom menopauze bude u punom sjaju i već sada zakažite tretmane za negu kože u kozmetičkom salonu Sensi Skin u Novom Sadu. Kontakt telefon:065 33 38 338.

Pravilna nega Sensi Skin studio

Kako menopauza utiče na kvalitet kože?

Koža lica i čitavog tela počinje da se opušta, gubi tonus, postaje neelastična, a tu su i glavni ženski neprijatelji – bore.

Hormoni su uobičajeno faktori čiji se disbalans lako uočava na koži. Oko 30 procenata kolagena se gubi u prvih 5 godina nakon menopauze, prirodna brijera kože se gubi, a sve to dovodi do:

  • Stanjivanja kože
  • Opuštanja kože
  • Gubitka vlažnosti kože – dehidratacija
  • Peosetljivosti kože (iritacija: svrab, perutanje, peckanje)
  • Hiperpigmentacije i staračkih pega
  • Pojave akni usled hormonskih oscilacija

Pravilna nega

Pravilna nega kože počinje čišćenjem. Kako je koža u menopauzi sklona isušivanjima i iritacijama koje je prate, proizvodi za čišćenje lica treba da hidriraju kožu i da ne budu suviše invazivni po svom sastavu, s obzirom na to da ih treba koristiti svaki dan.

Mnoge žene se u periodu menopauze i kasnije suočavaju s pojavom fleka na licu, koje su rezultat preteranog lučenja melanina. Usled dugogodišnjeg prekomernog izlaganja suncu i hormonalnog disbalansa, događa se da se melanin nekontrolisano luči i otuda se pojavljuju fleke na obrazima, čelu, nosu, jagodicama i dekolteu.

Kreme i drugi proizvodi poput pilinga, seruma, maske i dr. obogaćeni su aktivnim supstancama čiji je zadatak da nahrane ćelije zdrave kože. Ovi proizvodi treba da hidriraju vašu kožu, ali i da podstaknu određene procese unutar njenih slojeva, odnosno da pokrenu ćelije da stvaraju kolagen i formiraju vezivno tkivo.