Porodični lekar

Porodični lekar

Predstavljamo vam našeg člana privrede VirtualnogGrada Ordinaciju opšte medicine Porodični lekar Slavica. Ordinacija opšte medicine u kojoj možete dobiti sve savete, konsultacije i preglede na jednom mestu, bez dugih čekanja i redova. Dr Slavica Berar svojom brigom o svakom pacijentu ponaosob pomoćiće vam da otklonite bilo kakve sumnje za vaše zdravlje.

Redovni pregledi kod lekara opšte prakse i korišćenje određene terapije može vam pomoći u sprečavanju nastanka bolesti.Neki od nas često pribegavaju samoizlečenju, koristeći na svoju ruku razne lekove koji u većini slučajeva nisu adekvatni.To svakako ne mojte uraditi, jer  dalji tok lečenja neće dati tražene rezultate.U većini slučajeva kod pojedinih simptoma treba odmah zatražiti lekarsku pomoć.

Ord opst med Slavica

Kako lekar opšte prakse može da vam pomogne?

Porodični lekar – lekar primarne zdravstvene zaštite brine o zdravlju svojih pacijenata, vrši preglede i dijagnostikuje razne bolesti nakon čega prepisuje medikamentozno lečenje.Lekar primarne zdravstvene zaštite pored propisivanja određene terapije daje injekcije i infuzije, obrađuje rane, ispira uši, radi inhalacije, rutinski tumači laobratorijske analize.Pored toga dijagnostikuje i druge bolesti i učestvuje u njihovom lečenju u saradnji sa specijalistima iz druge oblasti medicine.

Kada je potrebno zatražiti lekarsku pomoć?

Sa pojavom prvih simptoma bilo da je to jak ili trenutni bol, vrtoglavica ili nesvestica, problemi prikom unosa hrane, često zamaranje i uvek prisutan umor,  i drugi simptomi koji mogu biti uzročnici nastanka bolesti.Međutim, kada se bolest uoči na vreme, ponekad je dovoljno samo promeniti loše i štetne životne navike.Na takav način sprečava se njen dalji razvoj i šanse za ozdravljenje su mnogo veće.

Koje su to bolesti koje ugrožavaju kvalitet života?

Hronične bolesti su najčešći uzročnici koji ugrožavaju kvalitet života a i sam život.Na prvom mestu to su bolesti srca i krvnih sudova, povišen krvni pritisak koji je u većini slučajeva nelečen, hronična plućna oboljenja i tumori.

Da li loše navike mogu biti faktori rizika za nastanak bolesti?

Svaki čovek se rodi sa nekom genetskom preddispozicijom ka nekoj bolesti.Neke bolesti i sami izazovemo svojim lošim navikama koje su vezane za ishranu, unošenje alkohola i slabe fizičke neaktivnosti.Pored ovih faktora u najvećem procentu zdravlje ugrožava povišen krvni pritisak, povećane vrednosti šećera u krvi, povišene vrednosti masnoća u krvi i gojaznost.

U nekim slučajevima je nemoguće izbeći nastanak bolesti. Ali je moguće da se ona otkrije u samom početku njenog nastanka te postoje mnogo veće šanse za njeno lečenje i izlečenje.

Svaki pregled, konsultacije, savet i korišćenje prepisane terapije od velike su važnosti za sam tok lečenja i za zdravlje kompletnog organizma.Preglede  i više informacija o ordinaciji, možete dobiti zakazivanjem na kontakt telefon Ordinacija opšte medicine Porodični lekar Slavica.