Parketar Đukić brine o vašem koraku

Parketar Đukić brine o vašem koraku

Renoviranje stana je idealna prilika da osvežite svoj dom i unesete neke novine, a odabir poda je veoma važan korak, na koji svakako treba obratiti pažnju. Pored estetske funkcije, podoviimaju i važnu funkcionalnu ulogu. Odabir poda je proces pri kojem se prilagođava ukus i stil sa praktičnim zahtevima prostora. Predstavljamo vrste podova i prednosti svakog od njih! Savete oko odabira poda daju vam stručni i iskusni parketari iz szr Parketar Đukić, Novi Sad.

Postavljanje parketa, odabir poda

Nakon odabira poda, slede parketarski radovi. Oni su poslednja faza u renoviranju i sređivanju prostora. Spadaju u grupu završnih radova adaptacije. Parketar Đukić ne samo da vam pruža ovu vrstu usluge, nego će vam ovaj tim iskusnih parketara pomoći da izaberete podnu oblogu koja će najbolje odgovarati vašim željama i mogućnostima.

Parketar Đukić izvodi:
  • Postavljanje parketa
  • Hoblovanje starog parketa
  • Postavka laminata
Zašto je važno da postavljanje parketa majstor sa iskustvom?

Veoma je važan način na koji se obavlja postavljanje parketa, pa je neophodno da to obavlja neko stručan. Odaberite majstore koji imaju višegodisnje iskustvo, kako bi vaš parket bio pravilno postavljen, a vi zadovoljni krajnjim rezultatom. Postoji nekoliko nacina slaganja parketa, a jedan od najčešćih je takozvana riblja kost. Takođe, po želji klijenta mogu se ugraditi bordure i mozaici raznih oblika i boja. Pre početka postavljanja parketa važna je podloga i njen kvalitet, tj. što je ravnija i čvršća podloga to je bolje za postavku parketa. Ovaj postupak je jako bitan iz mnogo razloga i od njega zavisi konačan rezultat, jer ako se desi da parket nije dobro postavljen, svaki sledeći postupak gubi smisao.

Poslednjih godina sva je više zastupljeno postavljanje gotovog parketa. On je višeslojan i ima unapred obrađenu površinu, te je stoga i jeftiniji za postavku od klasičnog parketa, jer zahteva manje utrošenog vremena i materijala, pa se posao brže obavlja.

Hoblovanje starog parketa

Ukoliko već imate parket kao podnu oblogu, a želite da ga osvežite i vratite mu stari sjaj, preporučuje se hoblovanje starog parketa. Hoblovanje starog parketa sastoji se od nekoliko faza. Lakiranje parketa je završna faza hoblovanja i nakon toga stari parket dobija potpuno novi izgled. Zahvaljujući iskustvu dobrih majstora, neće se primetiti nikakva razlika i vaš parket će izgledati kao potpuno nov.

Postavljanje laminata

Laminat je jeftinija zamena za parket ili brodski pod, ali ne nužno i nekvalitetnija. Laminat je estetski izuzetno atraktivan, može se naći u različitim bojama i dezenima i veoma lako se postavlja.

Postavljanje parketa ili brodskog poda

Drveni podovi su prirodno lepi i daju toplu atmosferu prostoriji. Izbor drvene podne obloge nudi širok spektar mogućnosti, bilo da se radi o parketu ili brodskom podu. Parket je najtraženija podna obloga kod nas koja se pokazala kao najbolje rešenje. Parket se danas, pored domova, može naći i u poslovnim prostorijama. Njegove prednosti, pored toga sto se lako održava, su i  dobra izolaciona i mehanička svojstva. Parket se izdrađuje od različitih vrsta drveta, a postoji izbor različitih vrsta i načina slaganja parketa. Cena parketa zavisi od kvaliteta i vrste drveta od kojeg je izrađen. Jeftinija vrsta parketa je lošijeg kvaliteta, što se posebno ogleda u samoj obradi drveta, kojoj mnogi proizvođači ne pridaju veliki značaj, pa je tako jeftiniji parket poluobrađen i ne daje pozitivne rezultate tokom korišćenja.

Ukoliko imate dodatnih pitanja na ovu temu ili vam treba dobar parketar u Novom Sadu, kontakt podatke pronaći ćete na onlajn prezentaciji Parketar Đukić szr – parketarske usluge Novi Sad.