Oblik naočara prema obliku licu

Oblik naočara prema obliku licu

Oblik naočara koji ćete izabrati može drastično promeniti vaš izgled lica. Dobro izabrane dioptrijske naočare usklađene sa oblikom lica, bojom kose, tenom i stilom oblačenja mogu biti vrlo efektan i zanimljiv modni detalj… Iako se mnogi odlučuju na kontaktna sočiva jer misle da izgledaju privlačnije bez okvira na očima – naočare nisu više rezervisane samo za štrebere. Naprotiv, sa njima možete izgledati još privlačnije. Pri odabiru naočara, svakako treba voditi računa o veličini okvira. Ako imate duguljasto ili trouglasto lice, neka uži okvir bude vaš izbor, jer ako ram naočara prelazi crte lica, previše će se isticati i upropastiti celokupni utisak. Vodite se starim pravilom i birajte oblik naočara suprotan obliku vašeg lica.

Kako do seksi pogleda ispod naocara

Oblik naočara spram lica

Ako imate okruglo lice, odlučite se za četvrtast okvir ili lagano izdužen – mačkasti oblik. Ako imate četvrtasto lice, nećete pogrešiti sa okruglim ramom. Pri izboru boje okvira, vodite računa o usklađivanju boje kose i tena s bojom naočara. Uz topli ten pristaju tople boje poput crvene, žute ili crvene. Hladne boje (ljubičasta ili plava) odgovaraće hladnom, svetlom tenu ili ako imate maslinastu boju tena. Crni okviri su, slažemo se svi, apsolutno kul, ali oprez – vašem licu mogu da daju i ozbiljniju notu. Devojke koje nose naočare treba da znaju da je najbolje odabrati šminku koja se ne sudara sa bojom okvira. Dakle, ako imate upadljiv okvir, koristite nežnije boje i jednostavnije se našminkajte.

Oči iza naočara treba vizuelno otvoriti, pa zato odaberite nijanse senke koje će povećati oko u nežnijim nijansama – bež ili svetlije pastelne nijanse. Savetujemo vam da senke u prahu ne koristite jer njihove čestice padaju na stakla i prljaju ih. Obavezno koristite uvijač za trepavice i nanesite maskaru. Budite umereni, budući da će ispod stakala vaših naočara svako preterivanje biti još uočljivije. Ne zaboravite na obrve koje će zbog naočara još više doći do izražaja. Neka budu dobro oblikovane i uredne. Devojke koje nose kontaktna sočiva treba podsetiti na to da uvek treba prvo da stave sočiva, pa tek onda da počnu da se šminkaju da šminka ne bi upala u oko i izazvala suze. Osim toga, neki stručnjaci ne preporučuju iscrtavanje unutrašnjeg dela oka olovkom.

Nadamo se da su vam saveti u tekstu pomogli, pogledajte i druge zanimljive tekstove na stranici Korisne ionformacije.