Novo u ordinaciji dr Lukić – efikasna terapija za čišćenje disajnih puteva

Novo u ordinaciji dr Lukić – efikasna terapija za čišćenje disajnih puteva

Novo u Pedijatrijskoj ordinaciji dr Mirjana Lukić je novi aparat koji pacijentima pomaže lakše izbacivnje sekreta iz pluća.

Mnoga deca se svakodnevno bore da izbace sekret iz pluća. Takvi problemi nastaju usled velike količine ili gustine sekreta, slabosti respiratorne muskulature i drugih sličnih stanja. Neizbačeni sekret može dovesti do povećane učestalosti respiratornih infekcija, produžene bolesti, hospitalizacije i smanjenja funkcije pluća.

U Pedijatrijskoj ordinaciji dr Mirjana Lukić od sada Vam je dostupan novi aparat renomiranog proizvođača HillRom Vest sistem. Aparat radi po principu visokih oscilacija čime se olakšava drenaža disajnih puteva. Vest sistem generiše vazdušne impulse, naduvava i izduvava prsluk, nežno pritiskajući i opuštajući zid grudnog koša do 20 puta u sekundi. Ovaj proces uzrokuje pomeranje sluzi ka srednjim i većim bronhijama odakle se lako izabacuje kašljem.

Hill Rom

Sama terapija nije bolna niti neprijatna, kratko traje a do sada se  pokazala kao izuzetno efikasna.

Osim što poboljšava drenažu disajnih puteva, skraćuje vreme trajanja bolesti.  Terapija, njeno trajanje i učestalost se prilagođava svakom pacijentu ponaosob u zavisnosti od uzrasta, težine bolesti i slično.  U našoj ordinaciji posedujemo 4 različite veličine prsluka za različite uzraste dece.

U praksi se pokazalo da je aparat efikasan i u akutnim i u hroničnim stanjima. Sama terapija traje do 20 minuta.

Bolesti za koje se sistem preporučuje kao terapija su:
  • pneumonije
  • bronhitisi, astma
  • atelektaza
  • aspiraciona pneumonija
  • emfizem
  • bronhiketazije
  • cistična fibroza
  • cerebralna paraliza
  • mišićna distrofija i druge miopatije

Ne postoje kontraindikacije za ovu vrstu terapije osim preloma u predelu vrata i grudnog koša, kičmenog stuba.

Ukoliko vaše dete ima neke od navedenih problema i ako ne znate na koji način da vašem mališanu pomognete da izbaci sekret iz pluća, više informacija, kontakt telefon i zakazivanje kod doktora možete pronaći na onlajn prezentaciji Pedijatrijska ordinacija dr Mirjana Lukić.

Sajt: http://www.drmirjanalukic.rs/nas-tim-3/