Montesori radionice u Novom Sadu – razvoj dece na svim aspektima

Montesori radionice u Novom Sadu – razvoj dece na svim aspektima

Vaše dete ima problem sa razvojem govora, motorikom ili poremećajem pažnje? Da li ste znali da je rad sa decom po Montesori programu izuzetno učinkovit? Možda imate dete koje nema ovih problema, ali želite da pripomognete njegovom unutrašnjem razvoju i sposobnostima? Montesori učenje kroz igru razvija ne samo govor i finu motoriku, već jača dečiju koncentraciju, mentalne sposobnosti, samopouzdanje, samostalnost i razvoj na svim životnim poljima.

Montesori radionice, Novi Sad

Montesori radionice u Novom Sadu organizuje Montesori klub Suncokreti, a namenjene su deci uzrasta od 1 do 7 godina. Drže ih sertifikovani Montesori vaspitači sa licencom za rad izdatom od strane Montesori udruženja Srbije, Jovana Raičević i Milica Višić – Mima.

Šta podrazumevaju Montesori radionice za decu?

Montesori sistem vaspitanja dece je rad kroz igru. U Montesori programu se koriste Montesori materijali iz različitih oblasti, a koje deca samostalno biraju, dok je vaspitač tu kao tačka povezivanja deteta i materijala.

Na Montesori radionicama zateći ćete raznorazne aktivnosti, u kojima deca uživaju i obavljaju ih sa zadovoljstvom, a kroz svaku od njih uče i saznaju. Takođe, uvrštene su i aktivnosti za koje nisu potrebni Montesori materijali – od pravljenja pravih torti, voćne salate, preko pranja sudova, do aranžiranja korpica od lišća, novogodišnjih ukrasa itd. Deca su na ovim radionicama rekalsirana i jedva čekaju sledeće druženje.

Zašto su Montesori radionice potrebne vašem detetu?

Montesori radionice omogućavaju:

  • razvoj na svim životnim aspektima
  • razvoj krupne i sitne motorike, lokomotornog aparata, pažnje i koncentracije
  • pripremu za čitanje i pisanje
  • usvajanje osnovnih matematičkih pojmova kroz igru
  • otkrivanje potencijala deteta
  • rad na osnaživanju deteta
  • učenje bez pritiska i presije, stega i barijera
  • podsticanje deteta da samo pronalazi rešenja, da razmišlja i pokušava

Ukoliko vas zanima Montesori učenje kroz igru u okviru ovih radionica, potražite kontakt podatke i više informacija na onlajn prezentaciji Montesori klub Suncokreti – Montesori radionice Novi Sad.