Moderne platnene pelene

Moderne platnene pelene

Moderne platnene pelene danas su postale pravi hit, ne samo kod nas već i u svetu. Ukoliko se odlučite da Vaša beba nosi moderne platnene pelene. Sasvim ćete biti sigurni da će bebina guza biti čista i suva, a nošenjem ovih pelena neće se pojaviti pelenski osip.

Moderne platnene pelene, marame i nosiljke za nošenje beba

Od čega se prave moderne platnene pelene?

Vaša beba će se osećati prijatno u ovim predivnim, mekim i lepo dizajniranim pelenama. Nema razloga za brigu, jer se platnene pelene prave od prirodnih pamučnih materijala, te je bebina sloboda kretanja udobna i može slobodno da se kreće, puzi i hoda.

Prave se od materijala koji dobro upija tečnost, te sadržaj ne može da curi napolje. Moderne pelene mogu da pokriju dva, pa čak i tri pelenaška staža.

U radionici za izradu platnenih pelena BabyStar, pelene se prave od pamučnih materijala. Do bebine kože je pamučni baby soft pliš koji ostaje mek i posle više pranja. Zaštitne gaćice prave se od pul tkanine ili vunene tkanine, koje su prozračne i zaustavljaju prolazak vlage.

Postoje brojni razlozi za upotrebu platnenih pelena, među njima, najvažniji je taj da se bebe brže odvikavaju od ovih, nego od jednokratnih pelena.

Kako se održavaju moderne platnene pelene?

Ove predivne, moderno dizajnirane pelene mališani će vrlo rado nositi a roditeljima neće zadavati neki veći problem prilikom održavanja. Veoma su lake za održavanje, peru se u mašini na temperaturi od 60°C i ne treba dodavati omekšivač jer on smanjuje moć upijanja uložaka.

Isplativost platnenih pelena

Isplativost platnenih pelena je mnogo veća nego kod jednokratnih pelena. Za utrošenu struju i prašak za veš, upotreba platnenih pelena je oko četir puta jeftinija nego za utrošeni novac za kupovinu jednokratnih pelena.

Međutim, isplativost je još veća, jer platnene pelene može da nosi i drugo dete i u tom slučaju one su  potpuno besplatne.

Platnene pelene i ekologija

Jednokratne pelene nakon upotrebe se presvuku, upakuju i bace u kontejner. Ali tu priča nije završena. Da li znate da je vreme raspada jednokratnih pelena na deponijama oko 500 godina? Jednokratne pelene ne mogu da se recikliraju, jedina mogućnost je njihovo spaljivanje. Na deponijama, jednokrane pelene jedan su od tri najčešća proizvoda koji se tamo nalaze.

Pod sloganom IZABERI 5 PLATNENIH PELENA A PLATI 4, radionica za izradu modernih platnenih pelena BabyStar svim korisnicima ovih nežnih i mekih bebi pelena daje AKCIJU.

Radujte se i uživajte sa Vašom bebom u moderno dizajniranim platnenim pelenama i na plaži, posetite BabyStar-platnene pelene, marame i nosiljke za nošenje beba.