Mezoterapija – Dermaroler i dermapen tretmani lica

Mezoterapija – Dermaroler i dermapen tretmani lica

Ukoliko pratite novitete u estetskoj medicini, onda znate da u ovoj oblasti, u poslednjoj deceniji popularnost dobija mezoterapija, koja se ujedno koristi i u medicinske svrhe. Saznajte šta su dermaroler dermapen i kako vam ovi mezoterapijski aparati i anti-age metode 21.veka mogu pomoći da očuvate ili postignete mladolikost, uklonite neželjene pojave na koži i negujete se. Postignite dugotrajne efekte koje želite!

Podmlađivanje lica

Mezoterapija predstavlja direktno ubacivanje aktivnih supstanci, koktela i preparata u potkožno tkivo i slojeve kože, a koristi se za podmlađivanje. Dermalorer i dermapen su mezoterapijski inovativni aparati i načini da imate glatku, lepu, blistavu i podmlađenu možu.

Važno je istaći da tretmane dermapenom i dermarolerom, tj. kolageno indukcionu terapiju (KIT) koja se vrši mikroiglama, mogu da rade isključivo obučeni kozmetičari, dermatolozi i zdravstevni radnici sa određenim medicinskim znanjem!

O ovim tretmanima govori nam Nataša Burka, viši estetičar – kozmetičar i vlasnica kozmetičkog salona Sensi Skin.

Koje probleme rešava mezoterapija?
  • Uklanjanje ožiljaka
  • Uklanjanje strija
  • Anti age tretmani
  • Tretmani za redukciju celulita
  • Tretmani za brži rast kose i protiv opadanja kose
  • Tretmani hiperpigmenitacija
  • Nega kože u globalnom smislu (ishrana, regeneracije, hidratacija,…)
Šta je dermaroler tretman lica?

Dermaroler je mali instrument u vidu točkića, koji na sebi ima mikroiglice različitih dužina (0,25/0,5/1/1,5/2/3mm). Samo mehaničko dejstvo dermarolera ispoljava se u sposobnosti da se prirodno stimuliše kolagena i elastična vlakna, te je poznat kao kolageno indukciona terapija (KIT).
Broj iglica varira i kreće se i do 1200, koliko ih je na dermarolerima predviđenim za tretiranje regija na telu. Iglice su fine i tanke i zbog toga ne dovode do oštećenja integriteta kože. Iglice prodiru u kožu, stvarajući na taj način mikrokanaliće i mikropovrede. Povredom dermisa, putem TGF beta 3 receptora, šalju se signali fibroblastima da proizvode nova kolagena i elastična vlakna, a taj proces se naziva neo-kolageneza.

Dermaroler tretman lica, Novi Sad

Šta je dermapen tretman lica?

Dermapen je usavršena verzija dermarolera, mnogo komfornija klijentima (manje bolna). Stvara više pravilno raspoređenih mikropovreda i ne dolazi do mikroogrebotina niti povređivanja epidermisa u vidu ogrebotine. Takođe, prednost dermapen tretmana je u tome što se mogu tretirati i regije koje sa dermarolerom nije moguće zahvatiti, a mogućnost podešavanja dubine prodora iglica daje slobodu da se različite regije lica tretiraju na različitim dubinama.

Kako se obavljaju ovi tretmani i koliko traju rezultati?

Samo mehaničko dejstvo dermarolera i dermapena je dovoljno za stimulaciju produkcije novih ćelija i novih kolagenih i elastičnih vlakana, ali da bi se efekat podigao na još viši nivo uspešnosti , koriste se i kokteli za mezoterapiju, usklađeni po tipu i stanju kože. Tada je prodornost aktivnih materija u dermis i epidermis značajno veća. U te svrhe koriste se vitamini, oligoelementi i mnoge druge aktivne supstance. Postoji mogućnost kombinovanja aktivnih supstanci po određenim protokolima i na taj način kozmetičar sam pravi koktel, a postoje i gotovi kokteli koji u sebi sadrže i do 60-ak aktivnih supstnci.

Dermapen tretman lica, Novi Sad

Sama procedura rada je veoma jednostavna, kratko traje, a prvi rezultati su vidljivi tek nakon 3-4 nedelje. Toliko je potrebno za obnovu ćelija i kolagenih i elastičnih vlakana. Tretman se radi pod lokalnim anestetikom i reakcija je burna u prvih 24 časa, a nakon toga se smiruje. Efekti terapije su vidljivi čak i nakon 3-6 meseci. Terapija se radi u intervalima od 3-4 nedelje, optimalno 6 tretmana, ali je sve to individualno i sam kozmetičar je taj koji procenjuje koliko tretmana je potrebno. Terapija se može raditi i u letnjem periodu, ali uz korišćenje adekvatne zaštitne kreme.

Dermalorer i dermapen – iskustva kozmetičara

Nataša Burka, viši estetičar – kozmetičar i vlasnica kozmetičkog salona Sensi Skin, u Novom Sadu, deli sa nama svoje utiske o ovim aparatima i tretmanima, kao i svoja iskustva u radu sa njima: Kao kozmetičar sa dugogodišnjim iskustvom, mogu slobodno da kažem da sam oduševljena efektima nakon tretmana dermarolerom i dermapenom i najtoplije savetujem svojim kolegama da se oprobaju u radu sa dermarolerom i dermapenom i prošire svoju ponudu tretmana.“ Nataša je edukovan kozmetičar osposobljen za rad sa dermarolerom i dermapenom.

Ukoliko želite da nađete više pojedinosti o tretmanima, pogledajte prezentaciju Kozmetički salon Sensi Skin, Novi Sad.