Masna koža lica – Sensi Skin studio za negu lepote

Masna koža lica muči mnoge pripadnice ženskog pola i tinejdžerke. Lice vam se stalno sija, ne znate kako da se izborite sa mitaserima i bubuljicama, koristite skupe kreme kako bi uklonili sjaj na licu i stalno vodite bitku sa ovakvim tipom kože. Može se reći da je masna koža jedna od najproblematičnijih tipova kože lica.

U prijatnoj atmosferi Sensi Skin salona za negu lica i tela možete urditi sve kozmetičke tretmane za negu lica i tela i sa kozmetičarima salona posavetovati kako se neguje masna koža lica. Kozmetičke tretmane možete zakazati na kondakt telefon 065 33 38 338, Vojvode Bojovića  5A Novi Sad.

Krema za masnu kožu

Masna koža lica

Masno lice se stalno sija, ten je malo žućkast, pojačano je pojavljivanje bubuljica u predelu T zone, čela, brade i nosa.

Ako vaša koža lica pripada masnom tipu, morate znati kako da je negujete i kako da odaberete pravu kremu.

Savet kozmetičara

Evo nekoliko saveta iz našeg Sensi Skin Salona za negu lica i tela:

  • Prvo i osnovno je da posvetite malo pažnje pri odabiru krema i njenog brenda, pogledajte sastav i pročitajte, krema treba da je bez PARABENA, MINERALNIH ULJA, veštačkih parfema, … i ostalih potencijalnih alergena.
  • Masnu kožu nikada ne tretirajte kremama koje su „teške“ i masne, a tu spadaju: PANTENOL krem ili mast, KOKOSOVO ulje. Ove kreme dovode do stvaranja mitesera.
  • Birajte kreme koje su emulzijaste, lagane teksture i brzoupijajuće. Kreme koje smiruju rad lojnih žlezda, koji je kod masne kože pojačan. I to je OSNOV nege masne kože – dovesti hiperfunkciju lojnih žlezda u ravnotežu.

Nakon nekoliko sati nakon nanošenja krema, shvatićete da li je krema odgovarajuća ili nije. Da nema onog masnog i teškog osećaja, niti sjaja na površini.

Masna koža lica neguje se svakodnevno. Temeljno umivanje i čišćenje lica dva puta na dan je neophodno. Koristite kreme koje pripadaju vašem tipu kože i zdravo se hranite.

Sajt: http://www.sensiskinstudio.com/