Loš odabir TRENDI sunčanih naočara

Loš odabir TRENDI sunčanih naočara

Vreme je da svoju kolekciju TRENDI sunčanih naočara osvežite jednim od poznatih svetskih brendova. Ako pratite modu, one su neizostavan komad ovog leta.

Odabrati pravi par sunčanih naočara koje Vam se dopadaju a da pri tome budu dobrog kvaliteta, stila i brenda koji Vama najviše odgovara i sve to da se uklapa u vašu finansijsku mogućnost često predstavlja problem. Mali broj kupaca zna šta im je potrebno i šta je to što žele da istaknu sa naočarima.

Loš odabir TRENDI sunčanih načara opasan za vid

Mnoge žene, devojke i tinejdžerke iz svojih kuća ne izlaze bez TRENDI NAOČARA, one su postale sastavni deo skoro svake odevne kombinacije.

Trendi naocare los izbor

Naočare za sunce koje su kupljene na nekoj tezgi, pijaci ili kinesoj radnji, u većini slučajeva su plastične i bez zaštitnog faktora. One mogu biti veoma OPASNE a njihovi korisnici su izloženi riziku.

Ukoliko sunčane naočare nemaju zaštitni faktor na plastici ili staklima koji blokira protok štetnog zračenja prema oku, može doći do širenja zenica, a oštećenje oka može biti velika.

Koju boju stakla sunčanih naočara odabrati

Najbolje su naočare sa visokim UV upijajućim polimerom koji apsorbuje skoro 100 odsto zračenja. Zato je najbolje odabrati neutralno sive, braon ili zelene boje. Ako se odlučite za nošenje nekih TRENDI naočara, najbolje ih kupite u specijalizovanim optičarskim radnjama. Obavezno prilikom kupovine sunčanih naočara pročitajte sertifikat koji se dobija uz njih, pogledajte na staklima ili okviru kolika je zaštita stakla od UV zračenja. Trebalo bi da piše UV 400 ili 100% zaštita.

Naocare za sunce 1

Ukoliko želimo da sprečimo slabljenje vida, moramo znati da UV i plavo zračenje prodire velikom snagom u tkiva oka i time slabi vidne funkcije.

Preveliko izlaganje suncu i njegovom zračenju dolazi do pojave pterigijuma (duplikature konjunktive), mestimičnog zamućenja površine rožnjače (solarni keratitis), zamućenje intraokularnog sočiva (katarakte), solarnog retinitisa kod dece i mladih osoba, i makularne degeneracije koja je glavni uzročnik gubitka vida u starijem životnom dobu.

Pažljivo odaberite naočare za sunce i ne mojte ih kupovati na neproverenim mestima!

Veliki izbor kvalitetnih sunčanih naočara po pristupačnim cenama, pregled oftalmologa i određivanje dioptrije kao i više informacija o odabiru i nošenju naočara za sunce, možete pronaći na stranici Očni centar Džinić  Novi Sad, Optika Džinić Ruma, Optika Džinić Inđija.

Sajt: http://www.dzinic.rs/