Lečenje zuba i desni

Lečenje zuba i desni

Svi znamo koliko bol u zubu i desnima ume da bude jak, ponekad skoro i nepodnošljiv. Kada se desi da zub naglo zaboli, posežemo za lekovima protiv bolova i žurimo kod dežurnog stomatologa, ne bismo li samo neutralisali tu neprijatnost. Mnogo bolje je da ovakve situacije preveniramo i učinimo sve što je u našoj moći da do bolova ne dođe. Od ključnog značaja su redovni stomatološki pregledi i pravovremeno obavljene endodontske usluge.

Lečenje zuba i desni, stomatološka ordinacija Micić


Stomatološka ordinacija Micić
, u Novom Sadu, pružiće Vam punu podršku iz oblasti endodoncije. Bilo da Vas muči pokvaren zub ili upaljen zubni živac, rešenje će se naći za čas. Naravno, tu su za Vas i da stručnim savetima i brigom o Vašim zubima pomognu da se spreči kvar zuba.

Plombiranje zuba belim plombama

Kompozitne (bele) plombe koriste se prilikom standardne popravke zuba, obzirom da su bolje od crnih amalgamskih plombi, jer se vezuju za zub putem velikog broja veza u mikropukotinama gleđi i dentina, povećavajući površinu kojom se za njega vezuju. Prostor unutar zuba se na taj način hermetički zatvara, što sprečava prodor mikroorganizama u manje otporna zubna tkiva.

Amalgam plombe se koriste samo za izuzetno velike kvarove i za zadnje zube, koji treba da podnesu jak pritisak, a pritom su nevidljivi.

Plombiranje zuba belim plombama

Lečenje kanala korena zuba i vađenje zubnog živca (pulpe)

Tokom ovog postupka iz kanala korena se vadi zubni živac, nakon čega se širi i puni adekvatnim stomatološkim materijalima. Intervencija je u potpunosti bezbolna, a njen značaj za zdravlje i lepotu zuba ogroman.

Plombiranje zuba GJC plombama

GJC plombe (glas-jonomer cementi) koriste se direktnu restauraciju zuba. Prednost ovih plombi je u tome što sa gleđi i dentinom stvaraju veoma dugotrajne hemijske veze, čime se obezbeđuje njihova trajnost.

Vađenje zuba

Ekstrakcija zuba se obavlja isključivo u slučaju da zub nikako ne može da se izleči ili da on ometa izrastanje drugog, važnijeg zuba. Prethodno se pravi rentgenski snimak, kako bi stomatolog napravio plan za najbolji način uklanjanja zuba. Zub se vadi uz lokalnu anesteziju, mehaničkim putem.

Stomatološki pregled, ordinacija Micić

Stomatološki pregled

Stomatološki pregled je najbolja prevencija u borbi protiv karijesa. Preporučuje se da se obavlja dva puta godišnje, u slučajevima saniranih zuba i uspostavljene dobre oralne higijene, jednom godišnje. Redovan stomatološki pregled neophodan je svima, kako bi se sprečili ili rano otkrili određeni poremećaji.

Pored nabrojanih usluga, ovoj ordinaciji se možerte obratiti i za sve druge stomatološke usluge. Sve usluge su visokog kvaliteta i prilikom njihovog obavljanja koriste se samo najbolji materijali.

Ukoliko Vas zanima lečenje zuba i desni, stomatološka ordinacija Micić  Vam je na raspolaganju.