Kupanje i nega psa

Kupanje i nega psa

Kako pravilno okupati psa? – ovo pitanje postavljaju kako sveži vlasnici pasa, tako i oni koji muku muče sa nestašnom kucom svaki put kada dođe vreme za kupanjac. Već nakon prvog pokušaja, jasno Vam je da će biti potrebno puno vremena i strpljenja. Ako ih i nemate, uvek postoji rešenje!

VirtualniGrad

Vlasnici svoje pse često kupaju baby ili porodičnim šamponima, što je, naravno, greška, jer
takvi šamponi mogu da dovedu do iritacija na koži i time pojačaju svrab, te se pas može ozbiljno povrediti prilikom agresivnog češanja.

Postoje šamponi specijalizovani za pse, pa je za kupanje pasa najbolje koristiti upravo njih. Najvažnije je odabrati adekvatan šampon, koji bi, bez obzira na proizvođača, trebalo razblažiti vodom i tako ga naneti na ljubimca. Postupak je isti kao i sa ljudima: šampon se dva puta nanosi, a zatim dobro ispira mlakom vodom. Kod rasa sa dugom dlakom bi trebalo koristiti i balzam za životinje.

Za kupanje štenaca takođe postoji poseban šampon, ali treba imati na umu da se oni ne kupaju pre trećeg meseca. Štenci se kupaju malo toplijom vodom, jer im je telesna temperatura viša nego kod odraslih pasa. Nije preporučljivo kupati ih češće od jednom mesečno. Bitnije je, dok je pas mali, da se redovno obavlja češljanje ili četkanje.

Nakon kupanja, psa treba umotati u peškir, nakon nekoliko minuta ga pustiti da istrese vodu sa sebe, pa ga fenirati vazduhom koji nije previše topao.

Postoji i lakši način za pravilnu negu Vašeg miljenika. Dovedite ga u frizerski salon za pse Cagnolino, u kojem se obavlja adekvatna i profesionalna nega psa, koja uključuje sledeće usluge:

  • kupanje psa
  • šišanje, trimovanje i raščešljavanje dlake
  • skraćivanje noktijučišćenje ušiju
  • tretman protiv parazita

Da ne morate da razmišljate o nabavci šampona, da se parket u Vašem domu ne bi podigao od količine vode koju će pas izneti iz kade i da ne biste nosili kosmodisk posle jednog kupanja psa, na raspolaganju je pet salon Cagnolino.