Kozmetički tretman voćnim kiselinama

Kozmetički tretman voćnim kiselinama

Voćne kiseline (hemijski pilinzi) se u kozmetici koriste već dugi niz godina i još uvek predstavljaju zlatni standard u odnosu na sve druge metode za podmlađivanje kože. Koriste se za ublažavanje proširenih pora i pigmentacije kože (pega, fleka itd) kao i za ožiljke od akni. Stepen njihovog učinka zavisi od sastava kiselina, koncentracije, pH vrednosti proizvoda, kao i od pravilne i stručne upotrebe. U zavisnosti od proizvođača, koncentracije kiselina u profesionalnim tretmanima se kreću od 20 do 70%, a u preparatima za kućnu negu od 8 do 10%.  Ovaj tretmano bavlja kozmetički salon Ivana, u Novom Sadu, te su nam dali sve bitne informacije u vezi sa njim.

Tretman voćnim kiselinama, Novi Sad

Višestruko i blagotvorno delovanje voćnih kiselina

Evo kako voćne kiseline deluju na lice:

  • imaju keratoličko delovanje, tj. pospešuju ljušćenje i odstranjivanje odumrlih ćelija epiderma
  • stimulišu obnavljanje i regeneraciju kože
  • dehidriranoj koži vraćaju vlažnost i vitalnost
  • uklanjaju sitne, površinske bore i smanjuju duboke bore
  • izbleđuju pigmentacijske fleke i ožiljke od akni
  • kod masne i nečiste kože čiste i smanjuju proširene pore te dovode do opšteg poboljšanja tena i smanjenja mogućnosti ponovnih upala
Kada je najbolje obaviti tretman voćnim kiselinama?

Jesen i zima su idealno vreme za obnavljajuće i regenerativne tretmane, a takav je tretman voćnim kiselinama. Njime se postiže prirodno podmlađivanje kože, jer se nove, mlade ćelije podstiču da se regenerišu brže nego sto bi se inače regenerisale.

Ovo je idealan tretman za čišćenje, poboljšanje teksture kože, rebalansiranje njene pH vrednosti, redukovanje hiperpigmentacije i svežih ožiljaka i fleka. Koži se vraća zdrav izgled, pore su manje vidljive, koža maksimalno hidrirana. Tretmani voćnim kiselinama izvode se u serijama od 6 do 10 tretmana, s tim da se dolazi jednom do dva puta nedeljno.

Voćne kiseline za lice, Novi Sad

Kako izgleda ovaj kozmetički tretman lica?

Koža se najpre očisti od šminke, a potom se dodatno odmašćuje specijalnim pre-pell preparatom.
Voćne kiseline se nanose vrlo precizno, izbegavajući područje neposredno u blizini očiju i usana.
Tokom delovanja kiselina potreban je nadzor stručne osobe radi praćenja reakcije kože i eventualne pojave iritacije.

Nakon 3 do 10 minuta (u zavisnosti od koncentracije i specifikacije određenog proizvođača i stanja kože), kiselina se neutrališe posebnim, za to određenim preparatom i dobro ispere hladnom vodom
Tretman se završava nanošenjem hranjljive kreme.

Kakvi su efekti nakon prvog tretmana?

Koža je već nakon jednog tretmana voćnim kiselinama blistava i zategnuta, vraća joj se prirodna ružičasta boja, ožiljci od akni i druge fleke primetno su bleđi i manje vidljivi, bore su znatno pliće, a celo lice odiše svežinom.

Ukoliko želite da zakažete ovaj tretman, sve kontakt podatke salona koji ga obavlja naći ćete na onlajn prezentaciji Kozmetički salon Ivana Novi Sad.