Kako pripremiti kožu za sunce? – Sensi Skin Studio

Kako pripremiti kožu za sunce? – Sensi Skin Studio

Vreme godišnjih odmora je uveliko počelo. Sa nestrpljenjem očekujemo slobodan dan ili vikend kako bi na plaži ili lokalnim bazenima uživali u suncu i dobili preplanuli ten. Koliko god da volimo preplanulu kožu, ipak moramo razmišljati o štetnom dejstvu sunčevih zraka i pripremiti kožu za sunce.

Neka vaša koža tokom leta bude u punom sjaju i već sada zakažite tretmane za negu kože u kozmetičkom salonu Sensi Skin u Novom Sadu. Kontakt telefon:065 33 38 338.

Zastita od UV zracenja Sensi Skin Studio

Osnovna priprema za letovanje pozdrazumeva dovoljno hidratacije, prilagođene ishrane i zaštite kako bi koža očuvala elastičnost, vlažnost i svežinu.

Redovno čišćenje kože – piling

Posle zimskog perioda koža je ispucala, iritirana i isušena. Piling kože bi trebalo da bude sastavni deo nege i da se primenjuje dva do tri puta nedeljno. Uklanjanjem izumrlih ćelija omogućićete da koža diše i lakše upija hranljive sastojke krema i seruma.

Hidratacija kože

Koža je u toku leta najviše izložena štetnim uticajima iz spoljašnosti. U toku dana unosite oko 2 litre vode, što će pomoći hidrataciji celog tela, pa tako i kože. Osim unosa dovoljne količine vode, koži je potrebna i adekvatna  ishrana bogata vitaminima i mineralima.

Uvrstite u jelovnik što više crvenog, žutog i zelenog povrća i voća. Beta karotenom bogate su šargarepa, kajsija, paprika, brokoli i spanać. Voće bogato vitaminom C i E, selen i kalcijum podižu otpornost ćelija kože na delovanje UV zraka.

Zaštita od sunca

Zaštita od UV zračenja je najvažnija stvar o kojoj leti moramo voditi računa. Pre i u toku izlaganja sunčevim zracima potrebno je koristiti odgovarajuću zaštitnu kremu za sunce. Ne zaboravite da lepu potamnelu boju možete dobiti i sa visokim zaštitnim faktorom, odaberite zaštitni faktor po tipu i boji kože i osetljivosti kože na sunce.

Preporuka je da zaštitnim sredstvima mažete sve delove tela koji su izloženi suncu, nosite šešir velikog oboda i naočare za sunce. Ako ste u blizini vode i na pesku dodatno se zaštitite jer je refleksija sunčevih zraka i tu velika.