Izložba Mirjane Blagojev

Izložba Mirjane Blagojev
SRPSKA AKADEMIJA NAUKA I UMETNOSTI
OGRANAK SANU U NOVOM SADU

 

Poziva Vas na otvaranje izložbe koja će biti otvorena u četvrtak 4. aprila u 19.00 časova, trajaće od 4 – 18 aprila 2019. god. Galerija Ogranak SANU u Novom Sadu, Platoneum Nikole Pašića 6, Novi Sad.

 

MIRJANA BLAGOJEV
TRANSPARENTNOST I REFLEKSIJA – PROMENLJIVOST
PROSTORNIH
ODNOSA DELA I NJEGOVOG OKRUŽENJA

 

Diplomirala vajarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2000.godine, gde je i magistrirala 2007. na temu „Pokušaj spajanja naizgled nespojivog – igra sveta u svetu igre“. Završila master studije na Ecole Superieure des Arts Decoratifsu u Strazburu, Frncuska na smeru Objekat – staklo 2005.godine. Trenutno pohađa Doktorske umetničke studije na Akademiji umetnosti Novi Sad, u okviru kojih je 2017. realizovala istraživački staž u trajanju od tri meseca na CTU – Arhitektonskom fakultetu u Pragu kod prof. Mariana Karela.

Zaposlena na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na predmetu vajarstvo u zvanju docenta. Član je ULUV-a i ESGAA (European Studio Glass Art Association).

Učestvovala je u realizaciji brojnih međunarodnih projekata, studijskih boravaka, predavanja i radionica. Izlagala na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.