Izbor zavesa za dom sa stilom

Izbor zavesa za dom sa stilom

Zavese, pored zaštitne uloge koje imaju, unose toplinu u dom i daju poseban karakter i stil čitavom enterijeru. Bez njih bi prostor izgledao nedovršen i prazan. Osim dekorativne uloge, zavese imaju ulogu zaštite od neželjenih pogleda ukoliko želimo malo privatnosti  ili jednostavno kontrolu viška sunčeve svetlosti.

U salonima zavesa izbor je velik. Veoma je važno odabrati zavese koje će davati lep i topao izgled vašeg enterijera. U Salonu zavesa Zorus stil u širokom asortimanu možete pronaći veliki izbor izuzetno kvalitetnih, modernih i lepih zavesa. Osim klasičnih zavesa u ponudi su dekorativne zavese, zebra zavese, rolo zavese, ukrasni jastučići, garnišne i svi oni detalji koji će činiti da vaš dom izgleda baš onako kako želite.

Izbor zavesa

Izbor zavesa

Za uređenje enterijera izbor zavesa zavisi od mnogo faktora. Veliku ulogu imaju namena i orijentacija prostorije, i koliko želimo svetlosti da propustimo u prostor i u kojoj meri želimo da se zaštitimo. Izbor zavesa zavisi i od drugih faktora kao što su:

  • Boje koje dominiraju u enterijeru,
  • Odabir nameštaja,
  • Karakter prostora
  • Veličina otvora prozora
  • Dužina zavese
  • Dimenzije prozora i dr.

Boja zavesa u vasem domu

Boje zavesa u vašem domu

Boja zavese igra veliku ulogu i mora biti u skladu s bojom nameštaja u sobi, bilo da je reč o spavaćoj sobi, dečijoj sobi, dnevnoj sobi ili radnoj sobi. Ako želite da naglasite prozore odaberite zavese jakih boja.

Boja zavesa se bira u zavisnosti od veličine prostorije, kao i od njene orijentacije. Ako je vaša prostorija manja preporučuju se svetliji tonovi, jer oni neće “zatvoriti” sobu. Svetlije boje propuštaju više svetlosti od tamnijih boja.

Izbor boje zavesa bira se u skladu sa bojom nameštaja i bojom zidova. Ukoliko želite da zavesama istaknete prozor, birajte kontrastne sa bojama zidova i nameštaja. Kada zavese usklađujete sa bojom zida, one mogu da sadrže i neku nijansu boje zida.

Ako su zidovi jakih boja kompletan izgled može se ublažiti izborom zavesa u neutralnoj boji. Da bi se dobio interesantan vizuelan efekat, zavese mogu da se ulepšaju sa trakom kontrastne boje koja odgovara zidu.

Zavese Zorus stil

Da bi usmerili pažnju na komad namaštaja, tepih ili neku sliku,  zavesa mora biti neutralnih boja i jednostavnog izgleda. Pre nego što se odlučite za boju zavese, obavezno proverite kako ona izgleda na dnevnom svetlu.

Uzimanje mere zavesama

Obavezno pre kupovine zavesa izmerite dimenzije prozora odnosno dužinu vaše garnišne. Za zavese koje su bogato nabrane njihov nabor je 1:3, znači da zavesa koju kupujete treba da bude tri puta duža od garnišne. Ukoliko želite da vaša zavesa bude srednje nabrana opredelite se za nabore 1:2,5 odnosno dužina zavese će biti 2,5 puta duža od garnišne.

Ukoliko ste se odlučili da unesete u svoj dom malo luksuza i da izdužite bar vizuelno prostoriju, savetuje se kupovina dugih zavesa do poda, jer ih svakako možete porubiti.

Za dom sa stilom

Garnišne su takođe veoma važne i vodite računa o težini zavesa i u skladu sa tim birajte garnišne.

Kada poželite nešto ekskluzivno i neponovljivo, dođite u salon u kojem će Vam biti ponuđeno mnogo više nego prodaja zavesa. Uživajte u pravljenju kombinacija ili sve prepustite stručnim licima. Rezultat neće izostati, a vi ćete zasigurno biti zadovoljni!

Ukoliko Vas zanimaju zavese, garnišne, draperije, plisei, zebra zavese, mebl štofovi, tapete, stolnjaci, prekrivači i ostalo što jedan enterijer čini ispunjenim i toplim, pogledajte kakav izbor nudi Salon zavesa Zorus Stil za enterijer sa stilom!

Sajt: https://zorusstil.rs