Intervju sa Zoricom Miščević

Intervju sa Zoricom Miščević

Biti žena preduzetnik nije lako, ali je lako voleti svoj posao i biti uspešan u njemu. Naš dugogodišnji član Privrede VirtualnogGrada, upravo govori o velikoj ljubavi prema svom poslu, o svoijim uspesima.

Intervju uspešnih preduzetnika, uradili smo sa gospođom Zoricom Miščević, vlasnicom predivnog salona zavesa Zorus Stil u Novom Sadu.

Saznajte više kroz reč-dve, šta je to što ovu uspešnu preduzetnicu čini srećnom, o njenim počecima, starim i novim klijentima i još mnogo toga.

Zorus Stil Salon zavesa

Imate lep i moderno opremljen salon zavesa. Šta Vas je navelo da otvorite jedan ovakav salon?

Želja za lepim enterijerom. A upravo, zavese i draperije čine da enterijer izgleda lepo.

Salon nosi ime Zorus Stil. Zašto baš Zorus, da li asocira na vaše ime?

Zorus Stil, nosi naziv po mom imenu Zorica (Zo), a Rus po kolegi koji je započeo samnom posao.

Dugo godina ste u poslu preduzetnika. Kako je izgledao Vaš početak, koliko vam je bilo teško?

Početak se odnosio samo na veleprodaju zavesa i draperija, koje sam uvozila iz inostranstva. Bilo je teško, jer su bile ozbiljnije količine, a ja sam svaku zavesu birala kao da je za mene.

Kako dolazite do novih ideja za uređenje prostora. Šta Vas to inspiriše?

Do novih ideja dolazim tako što se stalno edukujem, sarađujem sa iskusnim enterijeristima, pratim dešavanja na svim sajmovima, van naše zemlje, Turska, Italija, Nemačka i druge zemlje.

Posebno me inspiriše, puno prelepih kuća i stanova, različitih dizajna.

Ukusi su različiti i teško je udovoljiti svakom ukusu. Šta je to što kupci najviše traže?

Ponekad kupci nisu sigurni šta traže i šta je to što bi želeli da kupe. Čast izuzecima koji to znaju. Ali, zato smo mi tu da im pomognemo i uz našu galeriju slika pomognemo u odabiru onog što traže i žele.

Dolazak sa enterijeristom, je daleko lakši, jer ih oni navode na pravi put, kao i mi.

U salonu imate zavese domaće i strane proizvodnje. Da li Vam je problem kada odete u nabavku od mnoštvo prelepih zavesa, odaberete baš one koje će se prodavati u vašem salonu?

U salonu postoje samo strane zavese. Nažalost, naša zemlja nema proizvodnju zavesa. Odabir zavesa mi nije više problem, jer godine iskustva su učinile svoje.

Zavese Draperije Enterijer

Postoji li nešto što je bilo od presudnog značaja na Vašem poslovnom putu?

Od presudnog značaja bila je samo jedna stvar, da ja definitivno obožavam zavese!

Kakav je Vaš odnos prema kupcu?

Moj odnos prema kupcu kao prvo, mora da bude jako ljubazan. Jer ulazeći u razgovor sa kupcem, moram da saznam mnogo detalja vezanih za enterijer. Tokom iznošenja tih detalja, ja moram da stvorim sliku prostora i tako dolazimo do idejnog rešenja, gde kupac bude zadovoljan i više ne menja mesto kupovine.

Koji su vaši načini da zadržite stare i steknete nove kupce?

Stari kupci se uvek vraćaju jer su zadovoljni našom ljubaznošću i širokim izborom veoma lepih zavesa, draperija, ukrasnih jastučića, garnišni i drugo. Novi kupci dolaze po dobroj preporuci starih kupaca i raznih vidova reklamiranja.

Imate li poslovni cilj i čemu težite?

Moj cilj je svakako da trajem dugo, a težim da ne izneverim kupce i da mi se vraćaju posle pet ili 10 godina kao što i čine.

Svaki posao sa sobom nosi neku određenu dozu stresa i napetosti, koji je, na žalost prisutan i u životu poslovnih ljudi. Na koji način se Vi branite od stresa?

Ukoliko dođe do neke stresne situacije sa nekim klijentom, trudim se da u najbržem roku ispravim sve što se da ispraviti, tako da to više i nije stres.

Da li volite da putujete? Koja je vaša omiljena destinacija?

Volim jako da putujem. Moje omiljene destinacije su istočne zemlje. Turska mi je jako lepa, Istanbul prelep grad. Ali nažalost, poslednjih godina najviše idem u Grčku.

Posvećujete li dovoljno vremena sebi i porodici?

Sebi koliko moram, zbog vrste posla. A decu pokušavam da ispratim u svemu što im je aktuelno u tom trenutku. I naravno, dobro pratim supruga i on mene.

Druzenje

Da li se rekreirate, bavite nekim hobijem ili čitate neku zanimljivu knjigu?

Hobi su mi zavese koje obožavam, a neku zanimljivu knjigu pročitam samo na godišnjem odmoru.

Šta vas usrećuje?

Srećnom me čini prvenstveno jedna harmonija u braku. Uspešnost dece u svakom pogledu. Srećnom me čini svaki dobro obavljen posao, gde kupac prepoznaje naše znanje i umeće.

Kako informišete klijente o svojim uslugama?

Klijenti se najčešće informišu preko preporuka starih zadovoljnih klijenata, preko raznih vidova reklama i svakako preko portala VirtualniGrad.

Zahvaljujemo se gospođi Zorici Miščević, vlasnici salona zavesa Zorus Stil, koja nam je kroz intervju uspešnih preduzetnika, omogućila da malo zavirimo i otkrijemo tajne njenog uspeha.Više o salonu zavesa i uslugama koje pruža možete videti na onlajn prezentaciji Salon zavesa Zorus Stil Novi Sad.