Intervju sa dr Dejan B. Glendža

Intervju sa dr Dejan B. Glendža

Dr Dejan B. Glendža je lekar kvantne medicine, član Udruženja za promociju i razvoj kvantne medicine i član Međunarodne asocijacije za kvantnu medicinu. Instruktor – predavč na aparatima za kvantnu dijagnostiku i terapiju, instruktor ČIGONGA i SU-JOK terapeut. Vlasnik je Centra za zdravlje, kvantnu analizu i tretmane Glendža.

Kao član privrede VirtualnogGrada, dr Dejan Glendža kroz odgovore na pitanja iz intervjua, upoznaće nas sa kvantnom medicinom, kako izgleda pregled i da li su pacijenti dovoljno obavešteni o njenim mogućnostima.

Centar za zdravlje kvantnu analizu i tretmane Glendza

Pre nego što ste otvorili Centar za zdravlje, kvantnu analizu i tretmane, šta je bio prelomni momenat da se odlučite za to?

Još dok sam bio student medicinskog fakulteta u Novom Sadu,suočio sam se sa brojnim ograničenjima klasične zapadne medicine.Ta ograničenja su vidljiva kako u domenu dijagnostike tako i u domenu terapije.Ona su me navela da tragam za boljim rešenjima, za kvalitetnijom dijagnostikom I terapijom.To traganje me je i dovelo do kvantne medicine.

Koji su izvori  znanja? Da li odlazite na dodatna predavanja ili seminare?

Osnovni izvor mog znanja je specijalizacija iz kvantne medicine na Moskovskom državnom Universitetu-LOMONOSOV.Osim toga završio sam brojne dodatne kurseve i seminare iz oblasti kvantne medicine.

Šta je kvantna medicina i koje su njene mogućnosti?

Kvantna medicina je savremena grana medicine koja se bavi proučavanjem čoveka na najdubljem mogućem nivou-na nivou kvanta ćelija.Ona podrazumeva skeniranje svih organa i svih delova tela na nivou subćelijskih struktura.Samim tim je visoko precizna i delotvorna.To je medicina novog milenijuma.

Pregled biorezonantnim skenerom

Kako izgleda pregled kod lekara kvantne medicine, da li pacijenti imaju strah?

Pregled je potpuno bezbolan, bezbedan i komforan.Nema zračenja, nema štetnih efekata.Pregled se obavlja isključivo držanjem slušalica na glavi.U slušalicama se nalazi više od 250 visoko osetljivih senzora koji skeniraju ceo organizam.Slušalice zamenjuju tunel u koji pacijenti ulaze prilikom snimanja magnetne resonance.Upravo zbog ove jednostavnosti, pacijenti ne osećaju nikakav strah i vrlo rado se podvrgavaju pregledima i tretmanima kvantne medicine.

Koliko su pacijenti obavešteni o mogućnostima lečenja kvantnom medicinom?

Ranije je kvantna medicina za većinu pacijenata predstavljala pravu nepoznanicu. Međutim, zahvaljujući sve većem broju ljudi koji se leče ovom vrstom medicine, zahvaljujući internetu i drugim sredstvima informisanja, obaveštenost pacijenata je u značajnoj meri porasla. Međutim, još uvek je kvantna medicina za mnoge velika nepoznanica iz prostog razloga što je to nešto sasvim novo i drugačije od dosadašnjih vidova lečenja.

U Vašu ordinaciju dolaze pacijenti sa različitim zdravstvenim problemima i potrebama. Da li možete da pomognete, da li Vam je teško u ozbiljnijim situacijama?

Baš zato što se putem kvantne medicine dopire do same srži problema, ona je veoma efikasna i daje dobre rezultate čak i kod teških i naizgled neizlečivih bolesti.Odlične rezultate smo imali i kod pacijenata koji i po dvadesetak godina boluju od hroničnih bolesti.

Koja su to najčešća pitanja ili zdravstveni problemi zbog kojih neko dolazi kod Vas?

Kod nas uglavnom dolaze pacijenti sa teškim hroničnim problemima, pacijenti koji su probali i prošli sve procedure klasične-zapadne medicine a nisu imali rezultat u lečenju, pacijenti kod kojih je klasičnim medicinskim pretragama teško ili nemoguće utvrditi od čega boluju itd.

Pregled i analiza stanja mozga

Da li je kvantna medicina priznata od strane nadležnih institucija i da li je zakonski regulisana ?

Da.Kvantna medicina je priznata od strane ministarstva zdravlja republike Srbije kao zvanična grana medicine.Postoje još neke pravne regulative koje zahtevaju korekciju kao npr.upotreba aparata u kvantnoj medicine. Zahvaljujući nedorečenosti u zakonu, na žalost u mnogim ordinacijama se koriste aparati sumnjivog kvaliteta i loših performansi.

 Da li postoje štetne efekti,da li se mogu pregledati deca, stare osobe  i trudnice?

Ne postoje nikakvi štetni efekti zato što kvantni aparati ne zrače i ni na koji način ne mogu naštetiti pacijentu.Samim tim, pregledu i terapiji se mogu podvrgnuti kako deca tako i stare i iznemogle osobe pa i trudnice.

Da li postoji razlika u kvalitetu kada je reč o aparatima za kvantnu medicinu?

Originalni aparati za kvantnu medicinu su pre svega ruski aparati. Na prvom mestu tu je aparat tipa Oberon koji koristimo u našem centru. Na žalost, zbog izuzetno visoke cene, ovakvih aparata je jako malo, tako da se možemo pohvaliti da smo mi jedina ordinacija u Srbiji koja ga poseduje. Na žalost, na tržištu preovladavaju kineske kopije ali i kopije nekih drugih zemalja.Takvi aparati  nisu niti precizni niti poželjni za upotrebu.

Posvećujete li dovoljno vremena sebi i porodici? Idete li na rekreaciju, imate li hobi?

S obzirom na veliki broj pacijenata koji nam dolazi i na dvanaestočasovno radno vreme, nemam baš puno vremena za druge stvari.Vikendom držim vežbe Či Gong (tradicionalne kineske vežbe za unapređenje zdravlja).Povremeno vozim bicikl i planinarim.

Hvala dr Dejanu Glendži, što je odvojio svoje vreme i predstavio nam značenje i mogućnosti lečenja kvantnom medicinom. Zakazivanje pregleda i više informacija možete pogledati na onlajn prezentaciji Centar za zdravlje, kvantnu analizu i tretmane Glendža.