Ove godine, osma po redu Noć istraživača u Srbiji, održaće se u petak 29. septembra, od 16 do 01 sat nakon ponoći, na dve lokacije u Novom Sadu i biće posebno HOT.

Tema ovogodišnje Noći istraživača je HOT nauka – bilo da je u pitanju nauka visokih temperatura ili goruće naučne teme. Posebnu pažnju ove godine posvećujemo našim istraživačima koji se bave svetski aktuelnim istraživanjima i pokušavaju da reše neke od gorućih problema s kojima se čovečanstvo sreće. Predstavnike ovih 9 HOT istraživačkih grupa može uživo upoznati u Noći istraživača ali i primetiti na bilbordima u gradu.

U tržnom centru BIG videćete mnogobrojne naučne eksponate i učestvovati u interaktivnim naučnim radionicama koje imaju za cilj da dočaraju nauku iza visokih temperatura i objasne neke od gorućih tema. Na istom mestu moći ćete i da popričate o HOT temama sa članovima naših HOT istraživačkih grupa uz toplu kafu ili čaj.

Na parkingu TC Big, one najnestrpljivije će već od utorka 26. septembra, čekati jedinstveni Naučni kamion sa svojim sadržajima: interaktivnom izložbom „Spektri“ Centra za promociju nauke, radionicama i popularnim predavanjima.

Klub Startit će već od 10. septembra biti domaćin kompletne izložbe „Spektri“, dok vas u samoj Noći istraživača u spomenutom očekuju: popularno predavanje o socijalnim mrežama, predavanje o upotrebi virtuelne realnosti u performansima i pozorišnim predstavama, video konferencija sa CERN-om, kao i već tradicionalni naučni kviz nakon čega vas, uz DJ-a i dobru muziku vas čeka veliki naučni maskenbal – jedinstvena prilika da se na jedno veče uživite u lik vašeg omiljenog naučnika, omiljenog Štrebera, vaš omiljeni eksperiment ili bilo šta što povezujete sa naukom!

Dođite 29. septembra da zagrejemo atmosferu uz HOT nauku, a već sada zapratite našu FB stranicu da biste bili u toku sa najnovijim cool naučnim akcijama; brzi klik OVDE!

Lokacija: Array