Nakon nezaboravnog koncerta “ROCK OPERA” , združeni sastav Novosadskog Big benda, članova hora i orkestra opere Srpskog Narodnog pozorišta vas vodi na fantastično putovanje kroz naj lepše teme Disco muzike!
DISCO je nekad bio totalni underground i alternativa – muzički pravac koji se stvorio iz bunta i želje za nečim novim, nečim što će naterati ljude da više plešu i uživaju u bogatim varijacijama kombinacije nekoliko muzičkih žanrova (Pop, Soul, Funk, Jazz, pa čak i Rock).

SRPSKO NARODNO POZORIŠTE – 15.OKTOBAR – 20H

Činjenica je da je Disco muzika krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih unela sasvim novu čaroliju u muzički svet u tadašnje klubove ali i naša srca. Još uvek se pamte hitovi i nezaboravni refreni Donne Summer, ABBE, Boney M, Bee-Gees , Michaela Jacsona i ostalih velikih zvezda . Disco je postao kompleksni društveno-kulturni fenomen, čiji su se efekti prelili izvan uske muzičke sfere. Pojavom elektronske muzike, nebrojeno mnogo disco pesama su postale poznati remiksi. U našem slučaju- simfonijski remiksii.

Na programu koncerta se nalaze neki od najpredstavnika autora Disco talasa sedamdesetih i osamdesetih: Earth,Wind & Fire, ABBA, Boney M, Bee Gees, Michael Jackson, Stevie Wonder, Donna Summer, Aretha Franklin, Quincy Jones, Wild Cherry…

Koncert se održava u povodu jubileja- dvadeset godina umetničkog rada movosadskog big benda
Dirigent-Fedor Vrtačnik
Solisti:
Bojana Stamenov
Nevena Reljin
Zoran Šandorov
„DISCO SISTERS“ članice hora opere SNP-a
Gabor Bunford, tenor saksofon
Dragan Kozarčić, flugelhorn

Lokacija: Novi Sad, Srpsko Narodno Pozorište