Međunarodni festival vina InterFest ove godine proslavlja svoje jubilarno 20. izdanje na Trgu slobode od 15. do 17. juna 2023. godine.

Kako je vinska scena u našoj zemlji te davne 2003.godine, kada se ideja rodila, bila tek u razvoju, odlučili smo da naša misija bude stvaranje takvog okruženja u kojem će se naši vinari od strarta stavljati uz rame sa vinarima iz drugih zemalja i na tim uzorima graditi svoju vinsku priču. Trebalo je odnegovati ne samo kvalitetna vina, nego i publiku koja će u njima uživati i ceniti trud onih koji su dugo godina ulagali u vinograde i podrume.

Na festivalu ove godine, vinoljupci mogu da očekuju više od 100 izlagača, kao i više od 500 različitih vinskih etiketa, kako prepoznatljivih i oprobanih, tako i novih izdanja.

Tradicionalno, naš festival promoviše porodične vinarije koje neguju pečat podneblja i vinograda svoje regije, ali i vinarije koje su kroz ovo vreme uspele da izrastu u velika i prepoznatljiva imena na našoj i evropskoj sceni.

Pored vina, predstaviće se i destilerije iz Srbije, kao i proizvođači drugih žestokih pića i likera. Kvalitetna pića, pratiće i ukusni zalogaji, pre svega različiti sirevi, suvomesnati proizvodi, ali i poznati vojvođanski kolači i peciva.
Pored promocije i degustacije na Trgu, očekuje vas i zanimljiv muzički program, a u prostorijama Turističke organizacija grada Novog Sada retrospektivna izložba 20.godina Međunarodnog festivala vina InterFest, kao i radionice na aktuelne teme iz vinogradarstva i vinarstva, vođene od strane vinskih eksperata.

Lokacija: Novi Sad, Trg Slobode