Buđenje žene – program za osnaživanje mama

Buđenje žene – program za osnaživanje mama

Svaka mama treba da bude fokusirana, empatična i samopouzdana u razvijanju odnosa sa decom, drugim članovima porodice, prijateljima i kolegama. Ukoliko vam ovo nije lako, pridružite se programu Buđenje žene. Za buđenje i osnaživanje psiholoških kapaciteta mame, vodi prof.dr Đurđa Grijak, psiholog i životni trener. Program je uorganizaciji Udruženja roditelja Matica, u Novom Sadu.

Buđenje žene, program za osnaživanje mama

Da li sam se probudila?

Program obuhvata četiri susreta kroz koje mama razvija razumevanje zašto joj je teško da ostvari neke ciljeve koje je sama sebi postavila. Svaka mama kroz program kontinuirano budi svoje samopouzdanje u odnosima sa drugima:

  • uči da razume odnos drugih prema njoj i njen odnos prema drugim ljudima (Buđenje tela);
  • budi svoj karakter i upoznaje stvarne lične vrline i snage koje joj zaista mogu pomoći da ostvari ono što je zacrtala (Buđenje vrlina i snaga);
  • budi svoje emocije i uči da razume njihovo značenje i poreklo kako bi ih iskoristila za pravo rešavanje problema na koje nailazi (Buđenje misli i emocija).

Kada mama probudi sve svoje psihološke kapacitete, znak potpunog buđenja je njeno saznanje šta zaista želi i kako da ostvari te ciljeve (Da li sam se probudila?).

Grupe su male (do 5 mama), u cilju efikasnijeg psihološkog rada.

Za potpuno buđenje bitna je celina od četiri susreta. A ne momenat kada se mama uključi u program.

Svaki ponedeljak u 18h je vreme za Buđenje u Udruženju roditelja Matica. Za uključivanje u grupu je obavezna prethodna prijava telefonom. Buđenje žene  je moguće ostvariti i individualno, a termini se mogu zakazati ponedeljkom od 16h ili od 19.30h.

Kontakt podatke i celokupan program udruženja Matica, pogledajte onlajn prezentaciju Udruženje roditelja Matica – lični razvoj dece i roditelja Novi Sad.