Alergija na ambroziju – Kako se izboriti?

Alergija na ambroziju – Kako se izboriti?

Sezona cvetanja ambrozije sve većem broju stanovništva predstavlja pravu muku i patnju. Alergija na ambroziju dijagnostikovana je kod 10% populacije. Od svih polenskih alergija, upravo polen ambrozije je uzročnik u 50 do 60 % slučajeva. Ambrozija je jedna od najpoznatijih i najopasnijih alergenih biljaka na svetu.

Alergijska reakcija se prvenstveno javlja na gornjim disajnim putevima. Otežano disanje i pojačana sekrecija su osnovni oblici alergije koja može u nekim situacijama preći i u astmatične napade. Alergija na ambroziju je, nažalost, sve češče i uzrok smrtnhi slučajeva, izazvanih preteranom reakcijom organizma na polen ove biljke.

Alergija na ambroziju – postoji rešenje

I pored učestalih akcija uklanjanja ove štetne biljke, i dalje je ima dovoljno da bi se njen uticaj osetio. Samo jedna biljka može proizvesti i više od milijardu zrna polena koji se uz pomoć vetra mogu raspršiti na površinu od više kvadratnih kilometara. Zrno polena zadržava klijavost i do 40 godina.

U okviru lekarske ordinacije Dr Jarić postoji savetovalište za astmu i bolesti disajnih puteva, gde ćete dobiti stručne savete u vezi sa alergijskim bolestima, od informacija o bolesti, preko dijagnoze uz pomoć testova, do adekvatne terapije.

Olakšajte sebi vedre letnje dane, i počnite da kontrolišete bolest koja Vam dosađuje. Zakažite pregled u ordinaciji Dr Jarić.