Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu
Pošaljite poruku firmi Extra-dent - Specijalistička stomatološka ordinacija:
Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Extra-dent - Specijalistička stomatološka ordinacija

Adresa: Partizanskih baza 14, 21000 Novi Sad
Telefon: 021 63 98 630; 063 86 08 322


ZUBNA PROTETIKA

Sada zaista više nema razloga da se ne pohvalite i Vi prelepim, blistavim osmehom. Uz postojeće savremene tehnike i materijale, zubna protetika je tu da Vam pomogne da nadomestite nedostajuće zube. Lepi, beli zubi su ukras svakog lica i zaista im je teško odoleti i ne obratiti pažnju na njih. Proteze, ne samo da imaju estetsku, već i funkcionalnu ulogu olakšavajući Vam žvakanje i razgradnju hranljivih materija i obezbeđujući bolji rad organizma.

Fiksna zubna protetika


U našoj ordinaciji izrađuju se:

 • totalne proteze – kojima se rešava problem potpune bezubosti. Totalna proteza se izrađuje na osnovu otiska čeljusti koji se prvenstveno uzima i na osnovu njega, a u skladu sa crtama lica izrađuju veštački zubi.
 • parcijalne i akrilatne proteze se izrađuju ukoliko pacijent nema svoje zube ili ih ima veoma malo, a najčešće predstavljaju privremeno rešenje kada se planira rad na implantima.
 • valplast proteze – prave se ukoliko pacijent ima malo svojih zuba ili kao prelazno rešenje dok se ne ugrade implanti. Od akrilatnih proteza se razlikuju po tome što pružaju bolji estetski ugođaj, jer nemaju žičane elemente i savitljive su.
 • skeletirane (vizil ili wironit) parcijalne proteze – izrađuju se kako bi se nadomestio nedostatak velikog broja zuba. One su izuzetno trajne, čvršće, manje i estetski znatno privlačnije.
 • skeletirane proteze sa atačmenima se postavljaju kod pacijenata koji imaju potrebu za manjom upadljivošću protetske nadoknade. Njihov sistem kačenja za preostale zube putem atačmena je drastično manje upadljiv od klasičnih kukica koje se postavljaju na običnu skeletiranu protezu.


FIKSNA PROTETIKA

Fiksna protetika nam omogućava da sitne nedostatke zuba nadoknadimo i stvorimo pravilan izgled zuba. Ukoliko je u pitanju korekcija oblika, veličine ili boje jednog zuba koriste se metalokeramičke ili bezmetalne krunice. Sa druge strane, metalokeramički i bezmetalni mostovi se koriste radi nadomeštanja nekoliko nedostajućih zuba. U našoj ponudi nalaze se:

 • metalokeramičke krunice (navlake) izrađuju se radi korigovanja oblika, veličine, boje ili položaja zuba ili ukoliko je nemoguće sanirati zub belom plombom usled njegove velike karijesne destruiranosti. One i estetski i funkcionalno zamenjuju prirodne zube.
 • metalokeramički mostovi se izrađuju ukoliko osobi nedostaje nekoliko zuba, ali je prostor bez zuba ograničen zdravim zubima ili implantima koji će se koristiti kao nosači mosta. Pored estetske funkcije, metalokeramički mostovi imaju i funkciju održanja zdravlja, jer sprečavaju povlačenje zubnog mesa, te pomeranje susednih zuba.
 • bezmetalne krunice - koriste se, kao i metalokeramičke, da nadomeste nedostajući deo zuba, radi korekcije oblika, veličine, položaja ili boje. Bolje su od metalokeramičkih krunica, jer obezbeđuju prelamanje svetlosti koje je slično kao kod prirodnih zuba
 • bezmetalni mostovi se koriste kako bi se nadomestio nedostatak nekoliko zuba za redom, a da pritom pacijent ima izraženu želju za prirodnijim izgledom zuba.
 • livena nadogradnja zuba - ukoliko je krunica zuba u potpunosti uništena, ali je njegov koren očuvan, na njega se stavlja livena nadogradnja u vidu metalnog kočića. On se jednim delom lepi za koren zuba, a drugim delom ostaje na površini i na njega se nanosi navlaka, odnosno krunica.
 • kompozitna nadogradnja (kompozitni kočići) - slično livenoj nadogradnji, koriste se kada je koren zuba očuvan uprkos potpunoj zubnoj destruiranosti. Ovi metalni kočići se sa jedne strane lepe za koren zuba, a sa druge su tako oblikovani da mogu da nose krunicu tj. navlaku.
 • fasetirane krunice (fasete ili zubne navlake) predstavljaju posebno oblikovane ljuspice koje služe za korekciju izmenjene boje zuba, izgleda istrošene zubne gleđi, postojanja razmaka između zuba, pukotina ili naprslina na zubima.


Više se ne morate stideti svog osmeha. Neka on postane Vaš zaštitni znak. Budite primećeni i zapamćeni po prelepim belim zubima zahvaljujući Specijalističkoj stomatološkoj ordinaciji Extra-dent.

Ukoliko želite da saznate više o ovoj stomatološkoj ordinaciji i proverite kojim se sve još uslugama bave, pogledajte stranicu Extra-dent - Specijalistička stomatološka ordinacija.

Security Image
© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas