Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

DaF-PERFEKT - škola nemačkog jezika

DaF-PERFEKT, škola nemačkog jezika, kursevi za decu i odrasle, poslovni nemački. Pripremna nastava za sticanje ÖSD diplome i usluge prevođenja sa nemačkog. Više o firmi DaF-PERFEKT - škola nemačkog jezika

Aloe vera - zdravlje iz prirode

Aloe vera preparati proizvođača Forever Living Product. Napici aloje, dodaci ishrani, pčelinji proizvodi, regulacija telesne težine, nega kože, lična higijena. Više o firmi Aloe vera - zdravlje iz prirode

Dunđerov - transport, kombi prevoz

Dunđerov-transport, kombi prevoz iz Futoga. Prevoz kvarljive i ne kvarljive robe, selidbe, prevoz građevinskog materijala, prevoz otpadnog materijala. Više o firmi Dunđerov - transport, kombi prevoz

Jedan je svet

Zeleni adresar

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

U cilju unapređenja životne sredine i osnaživanja svesti građana i lokalnih institucija na aktivno rešavanje problema svoje okoline, Pokret gorana Vojvodine je, uz podršku Misije OEBS (Organizacija za Evropsku bezbednost i saradnju – Misija u Srbiji), publikovao Zeleni adresar – priručnik sa kontaktima nadležnih institucija na nivou AP Vojvodina, kao i osnovnim informacijama i elementima korisnih za unapređenje životne sredine.

Zeleni adresar


Zeleni adresar je namenjen građanima, lokalnim medijima, nevladinim organizacijama koje se bave zaštitom životne sredine, predstavnicima lokalne vlasti i javnih institucija i studentima i svim zaštitnicima i ljubiteljima  prirode i zdrave životne sredine. Sastavili su ga članovi i volonteri organizacije Pokret gorana Vojvodine i servisa Zeleni telefon, a sadrži kontakte podatke institucija, službi i javnih ustanova nadležnih za zaštitu okoline i prirode na teritoriji AP Vojvodine.

Nastao je usled potrebe i činjenice da je ruralnim zajednicama uopšteno otežan pristup informacijama, što znači da su isto tako stanovnici nesvesni postojanja značajnih informacija i resursa za rešavanje ekoloških pitanja u njihovoj neposrednoj okolini. Cilj postojanja ovakve publikacije je podizanje svesti građana o mogućnostima njihovog aktivnog uključivanja u rešavanje problema zaštite životne sredine, i to putem obraćanja nadležnima.

Protekle sedmice, ovim povodom su održana i predavanja u Sremskim Karlovcima, Irigu i Baču, gde je obavljena prezentacija Zelenog adresara i radionica o rešavanju problema zagađenja životne sredine u lokalnoj zajednici.

Istaknut je značaj aktivnog učešća građana u zaštiti životne sredine, obavljeno upoznavanje sa nadležnim institucijama, dati su primeri dobre prakse aktivnog učešća građana na pitanjima zaštite životne sredine u državi i svetu i konkretni primeri rešavanja problema  inspekcijskih službi, a zatim se diskutovalo o problemima lokalne zajednice.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas