Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Zlatara Šandol sztr

Izrada i popravka nakita od zlata i kaučuka. Burme za venčanje. Zlatne ogrlice, narukvice, lančići, prstenje, minđuše. Bušenje ušiju. Otkup nakita. Više o firmi Zlatara Šandol sztr

Hostel NS Rental Studio

Prijatan smeštaj u neposrednoj blizini Novosadskog sajma dobro povezan autobuskim linijama. Hostel, jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne sobe. Cene smeštaja. Više o firmi Hostel NS Rental Studio

Pedijatrijska ordinacija Dr Mirjana Lukić

Pedijatrijska ordinacija u Novom Sadu. Pedijatrijski pregled bolesne i zdrave dece, ultrazvuk kukova, glave, pluća i abdomena, inhalacija, aspiracija. Više o firmi Pedijatrijska ordinacija Dr Mirjana Lukić

Za porodicu

Vrtić kao priprema za polazak u školu

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Polazak deteta u školu je ogromna prekretnica za celu porodicu, a za dete ume da bude i vrlo stresan. Stručnjaci kažu da je boravak deteta u vrtiću, najmanje godinu dana pred polazak u prvi razred, od izuzetne važnosti za ublažavanje ove velike promene, a ujedno je to i najbezbolnija priprema za polazak u školu.

VirtualniGrad


Da li znate kakve bi predškolske ustanove trebalo da budu, da bi Vaše dete adekvatno pripremile i olakšale mu prve, a i sve ostale školske dane?

Školica, odnosno popularno predškolsko, mora da podstiče socijalni razvoj dece, razvijanje kulturnih, higijenskih i radnih navika. Potrebno je da se, kroz pažljivu osmišljene igre, vežba kritičko razmišljanje i zaključivanje, kao i koncentracija kroz slušanje drugih.

Predškolska ustanova Švrća, posebnu pažnju polaže na predškolsko vaspitanje dece i njihove pripreme za školu.  U prijatnom ambijentu školice, deca kroz igru lako usvajaju sva potrebna znanja. Bogaćenje rečnika, razvijanje mašte i igre i stalno učestvovanje u komunikaciji, samo su neki od segmenata koji će im olakšati prilagođavanje novoj sredini.

VirtualniGrad


Radionice za decu, koje organizuje ovaj dečiji vrtić, imaju za zadatak razvoj inteligencije kod dece, pri čemu se pažnja obraća na svakog pojedinačno. Između ostalog, deca upoznaju osnove matematičkog mišljenja (merenje i usvajanje relacija: teže - lakše, veće - manje, više - niže, duže - kraće, šire - uže, tanje - deblje, bliže - dalje, matematičke operacije sabiranja i oduzimanja, kao i početni elementi množenja i deljenja…) Na taj način, deca stiču dobru osnovu za učenje matematike u daljem školovanju. Pored toga, veoma se radi i na razvoju umetničkih sposobnosti.

Pre nego što obavite upis u predškolsko, slobodno posetite ovo zabavište, koje se nalazi u mirnom i lepom kraju Novog Sada, i sami se uverite u bezbednost dece, kao i način na koji se sa njima radi. Zajedno vas očekuje jedan veliki korak, stoga nije svejedno kako će dete provesti poslednju godinu pred polazak u školu.

Ne zaboravite koliko je za Vaše dete važan kontakt s drugom decom, njegova socijalizacija, druženje, igra i privikavanje na samostalno snalaženje van kuće i porodice. Zato, umesto da sedi pred računarom ili televizorom, neka mu priprema za polazak u školu bude boravak i igra u vrtiću.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas